Foto: LETA

Pasaules kausa izcīņas kārtējā posmā biatlonā piektdien, 20. janvārī, Itālijā, Antholcā, 20 kilometru individuālajā distancē ātrākais no Latvijas sportistiem bija 46 gadus vecais Ilmārs Bricis, kurš apsteidza komandas līderi Andreju Rastorgujevu.

Bricis šaušanā pieļāva trīs kļūdas un finišēja 62. vietā, bet vietu zemāk finišēja Rastorgujevs, kurš šaušanā neaizvēra sešus mērķus. Trešais Latvijas pārstāvis Daumants Lūsa ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 90. vietu 105 sportistu konkurencē.

Bricis jau pirmajā šaušanā pieļāva divas kļūdas, bet trešo reizi neprecīzs bija pēdējā šautuvē. Savukārt Rastorgujevu iegāza šaušana stāvus, pieļaujot pa trīs kļūdām abās šaušanas reizēs kājās. Lūsa pirmajā šaušanā kļūdījās divas reizes, tad pieļāva pa vienai kļūdai nākamajās divās šautuvēs, bet pēdējā aizvēra visus mērķus.

Sacensībās tikai slovēnis Lenarts Oblaks šaušanā bija nekļūdīgs, bet tas viņam neļāva iekļūt starp labākajiem 30 sportistiem. Par sacensību uzvarētāju kļuva krievs Antons Šipuļins, kurš savu vienīgo kļūdu pieļāva trešajā šaušanā. Krievu biatlonists par 41 sekundi apsteidza divas kļūdas pieļāvušo Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Martēnu Furkādu, bet bronzu izcīnīja ukrainis Sergejs Semjonovs (viena kļūda šaušanā; +56,8 sekundes).

Bricis uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 10,7 sekundes, bet Rastorgujevs bija par 6,7 sekundēm lēnāks. Lūsa uzavrētājam zaudēja astoņas minūtes un 49,5 sekundes.

Furkāds saglabā pārliecinošu vadību Pasaules kausa kopvērtējumā ar 784 punktiem, bet Šipuļinam ir 500 punkti. Trešais ar 486 punktiem ir vācietis Simons Šemps. No Latvijas biatlonistiem pie punktiem šajā sezonā ticis tikai Rastorgujevs, kurš ar 207 punktiem ieņem 24. vietu.

Pasaules kausa posms Antholcā sestdien turpināsies ar sieviešu masu startu 12,5 kilometru distancē un 4x7,5 kilometru stafeti vīriešu komandām. Savukārt svētdien Pasaules kausa kopvērtējuma 30 labākie vīri veiks 15 kilometru distanci ar kopējo startu, bet dāmu izlases noskaidros labākās 4x6 kilometru stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!