Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlona veterāns Ilmārs Bricis domā beigt sportista karjeru un nākamajā sezonā sākt strādāt par treneri, sarunā ar laikrakstu "Diena" izteicās pats sportists.

Bricim šovasar paliks 41 gads un viņš neplāno startēt sacensībās. Tāpat Bricis norādīja, ka nedomā startēt 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, lai gan viņa vārds ir Latvijas olimpiskās vienības (LOV) izplatītajā programmas "Soči 2014" dalībnieku sarakstā.

"Soču olimpiskajās spēlēs noteikti piedalīšos, bet diez vai kā sportists. Mana dalība nākamās sezonas sacensībās ir zem jautājuma zīmes. Vēl par to neesmu runājis ar Latvijas Biatlona federācijas (LBF) pārstāvjiem," saka Bricis.

Bricis norāda, ka jānotiek "kādam brīnumam", lai turpinātu startēt sacensībās. "LBF jānodrošina ideāli treniņu apstākļi. Esmu ļoti noguris no šogad piedzīvotā, kad nebija nekā: ne trenera, ne masiera, ne ārsta. Tādos apstākļos vari strādāt kaut vai par 110%, tik un tā maksimālo rezultātu nesasniegsi. Man tas vairs nav vajadzīgs."

"Pagaidām vēl pāragri spriest, bet nākamajā sezonā es varētu kļūt par treneri kādā izlasē. Piedāvājumi ir vairāki," piebilda Bricis. Pēc biatlonista teiktā, viņš varētu arī palīdzēt Latvijas komandai, "bet pagaidām Latvijas federācijas pārstāvji ar šādu priekšlikumu nav vērsušies pie manis. Kaut kādi mājieni bijuši, bet visi ar kontekstu - naudas mums nav. Skaidrs, ka tādā gadījumā izvēlēšos strādāt tur, kur labāki apstākļi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!