Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis pēc slimības izārstēšanas trešdien Pasaules kausa posmā Rūpoldingā izcīnīja 29.vietu 20 kilometru individuālajā distancē.

Vēl no Latvijas biatlonistiem Edgars Piksons ieņēma 61.vietu, bet Andrejs Rastorgujevs – 63.vietu.

Par posma uzvarētāju kļuva norvēģis Emīls Hegle Svendsens, kurš šaušanā pieļāva vienu kļūdu un tikai par 7,4 sekundēm apsteidza francūzi Martinu Kurkādu (arī viena kļūda šaušanā). Trešajā vietā ierindojās austrietis Dominiks Landertingers (viena kļūda šaušanā, +23,7 sekundes).

Bricis šaušanā kļūdījās vienu reizi (pēdējā šaušanas reizē) un uzvarētājam zaudēja 3:33,5 minūtes. Piksons ar vienu kļūdu šaušanā no uzvarētāja atpalika 5:02,0 minūtes, bet Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā - 5:26,3 minūtes.

Pirms sacensībām Latvijas biatlona izlases treneris Ilmārs Berkulis norādīja, ka Bricis pēc slimības sacensībās plāno startēt, lai pārbaudītu sevi sacensību gaisotnē.

Par izcīnot 29.vietu Bricis nopelnīja 12 ieskaites punktus. Pasaules kausa kopvērtējumā Latvijas biatlona veterāns ar 61 punktu ieņem 47.vietu, bet Rastorgujevs ar vienu punktu atrodas 86.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 489 punktiem ir norvēģis Tarjejs Bē, 454 punkti ir Svendsenam, bet trešais ar 338 punktiem ir leģendārais Ūle Einārs Bjērndalens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!