Foto: F64
Latvijas baitlona veterāns Ilmārs Bricis nākamsezon tomēr vēl nebeigs karjeru un pārstāvēs Latviju Pasaules kausa sacensībās, vēsta laikraksts "Diena".

Trešdien Latvijas Biatlona federācijas (LBF) valdes locekļiem bija tikšanās ar Brici, pēc kuras sportists piekritis arī nākamajā sezonā Latvijas izlases sastāvā startēt Pasaules kausa izcīņas sacensībās.

"Rakstisku apstiprinājumu no sportista neprasām. Mums ir, tā teikt, džentlmeņu vienošanās, un jādomā, ka Ilmārs to pildīs," skaidroja LBF prezidents Jānis Bērziņš.

Pats Bricis vēl nedēļas sākumā laikrakstam "Diena" teica, ka vairāk sliecās uz trenera karjeras sākšanu Lietuvas komandā. "Šaubos, vai viņiem [domāta Latvijas Biatlona federācijas valde] būs argumenti, lai mani pārliecinātu palikt sacensību aktīvajā apritē. Startēšana tikai startēšanas pēc mani jau ilgāku laiku vairs nesaista. Ļoti labi apzinos, ka manā vecumā ir jāsakrīt vairākiem apstākļiem, jābūt pienācīgam nodrošinājumam un arī pašam ideālā kondīcijā, lai pacīnītos par augstām vietām."

Jānis Bērziņš skaidroja, ka federācija "medaļu apstākļus" Bricim un nevienam citam Latvijas biatlonistam nevar garantēt. "Nav mums tādu finansiālo resursu, taču ar munīciju un citām pašām nepieciešamākajām lietām sportistus varam nodrošināt." Jaunajai sezonai Bricis jau sācis gatavoties kopā ar draudzeni Lietuvas izlases biatlonisti Diānu Rasimovičūti un meitu Anetu Brici.

Paredzams, ka Pasaules kausa sezonu rudenī sāks četri Latvijas biatlonisti, kuri šīs tiesības ieguvuši pēc pagājušās sezonas rezultātiem, - Bricis, Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons un Jānis Bērziņš juniors, bet pēc gadu mijas četru vietu var arī nebūt. "Starptautiskās Biatlona federācijas kvalifikācijas latiņa jau ir 15 procentu no triju labāko rezultātu vidējās summas. Pagaidām kaut ko prognozēt ir grūti, kā mūsējiem varētu veikties," nākotnes ieskicēšanā pagaidām atturīgs ir Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!