Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas labākais biatlonists Ilmārs Bricis varētu nestartēt martā Hanitmansijskā paredzētajā pasaules čempionātā, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Bricis esot sašutis par radītajiem treniņu apstākļiem, tāpēc plānojot nestartēt sezonas nozīmīgākajās sacensībās.

"Visvairāk man šobrīd pietrūkst trenera, kas palīdzētu ne tikai ar padomu, bet arī tehnisku jautājumu risināšanā treniņu laikā," skaidro Bricis. "Problēmas sākās pēc tam, kad saslima mana draudzene Diāna [Lietuvas izlases biatloniste Diāna Rasimovičūte]. Viņai trīs nedēļas bija 37 grādu temperatūra, analīzes uzrādīja iekaisumu, bet ārsti nevarēja tikt skaidrībā, kas īsti ir par vainu. Šķiet, ka tagad beidzot ir skaidrība, un Diānai laikam būs nepieciešama operācija. Skaidrs, ka pasaules čempionātā viņa nestartēs. Mums jau bija viss saplānots, kā gatavosimies Hantimansijskai, bet tagad visi plāni ir mainījušies. Uz treniņnometni augstkalnē man vairs nebūs iespējas aizbraukt. Varētu jau gatavoties arī Latvijā, ja būtu kāds palīgs."

Bricis arī atklāja, ka no Latvijas izlases aiziet plāno viens no treneriem un bijušais Briča cīņu biedrs Jēkabs Nākums, kuram "maksāja 260 latu mēnesī, par kuriem nevar paēst".

Tāpat Bricis atklāja, ka sezonas laikā darbojies "pēc bijušā izlases trenera Vitālija Urbanoviča sastādītajiem plāniem" un praktiski par lietuviešu naudu, jo trenējies kopā ar Rasimovičūti. "Gandrīz vienīgais labums no Latvijas izlases ir slēpju sagatavotāji Aivars Bogdanovs un Intars Spalviņš, kuri patiešām ir laba līmeņa speciālisti."

"Sola, ka nauda būšot, bet man jau tā vairs nevar palīdzēt. Lai sagatavotos pasaules čempionātam, man treniņos būtu vajadzīgs viens palīgs, kas nodrošina kaut vai visu nepieciešamo šautuvē. Ļoti noderētu masieris, jo bez labas kondīcijas braukt uz Hantimansijsku nav nozīmes. Tikai piedalīties - tas mani sen vairs neinteresē," ar skumjām piebilst Bricis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!