Foto: AFP/Scanpix
Čehijas biatloniste Veronika Vitkova piektdien pirmo reizi triumfēja Pasaules kausa posmā, gūstot uzvaru sprinta sacensībās.

Vācijā notiekošā Pasaules kausa ceturtā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās Vitkova pieļāva divas kļūdas, taču tas viņai neliedza par 8,8 sekundēm apsteigt itālieti Doroteju Vīreri, kura ugunslīnijā kļūdījās vienu reizi.

Tikmēr trešajā vietā sprintā ierindojās vēl viena Itālijas pārstāve Nikole Gontjēra, kura šaušanā bija nekļūdīga.

Vitkovai šis bija pirmais panākums Pasaules kausa individuālajās sacensībās, bet pirms tam trešdien viņa kopā ar Čehijas komandu pēc vairāk nekā 17 gadu pārtraukuma bija labākā 4x6 kilometru stafetes sacensībās.

Latvija šajā Pasaules kausa posmā sieviešu biatlonā nav pārstāvēta, jo Baiba Bendika iedzīvojusies veselības likstās, kamēr Žanna Juškāne tam nav kvalificējusies.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā ar 443 punktiem atrodas Kaisa Mekereinena no Somijas, kura šoreiz bija vien 20.vietā, bet otrā ar 334 punktiem ir Vīreri. Savukārt trešā ar 330 punktiem ir ukrainiete Valērija Semerenko, kura piektdien bija 39.pozīcijā.

Šis Pasaules kausa posms turpināsies sestdien, kad desmit kilometru sprinta sacensības aizvadīs kungi. Savukārt svētdien norisināsies masu starta sacensības.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Latvijas vīriešu komanda ieņēma 18.vietu 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!