Foto: AFP/Scanpix

Čehijas sieviešu biatlona komanda trešdien uzvarēja otrajās Pasaules kausa 4x6 kilometru stafetes sacensībās pēc kārtas, esot labākā piektā posma sacensībās Rūpoldingas trasē Vācijā.

Uzvarētājas, kuru sastāvā startēja Eva Puskarčikova, Gabriela Soukalova, Jitka Landova un Veronika Vitkova, šaušanā iztika bez soda apļiem un izmantoja deviņas rezerves patronas.

Tieši šādā pašā sastāvā čehietes uzvarēja arī stafetes sacensībās iepriekšējā posmā Oberhofas trasē Vācijā, turklāt Pasaules kausa sacensībās šīs valsts pārstāves pie pirmās vietas tika pēc vairāk nekā 17 gadu pārtraukuma.

Otrajā vietā palika Baltkrievijas komanda, kas arī iztika bez soda apļiem un izmantojas sešas rezerves patronas, finišā čehietēm zaudējot minūti un 13,3 sekundes. Trešās bija Vācijas pārstāves, kuras ar vienu soda apli un izmantotām sešām rezerves patronām uzvarētājām zaudēja minūti un 39,3 sekundes.

Sacensībās, kurās Latvija nebija pārstāvēta, piedalījās 22 valstu kvarteti.

Posma turpinājumā ceturtdien notiks stafetes sacensības vīriem, piektdien un sestdien risināsies sprinta sacensības, bet svētdien sportisti dosies masu starta distancē.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!