Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Četri Krievijas biatlonisti pārkāpuši antidopinga kodeksu un viņiem jāsniedz paskaidrojumi, ceturtdien, 30. augustā, paziņoja Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

"IBU ir informējusi Krievijas Biatlona savienību (SBR) un četrus tās atlētus par antidopinga noteikumu pārkāpumiem. SBR un iesaistītajiem sportistiem tagad ir 14 dienas, lai sniegtu atbildes uz paziņojumu. Ja antidopinga pārkāpumi netiks atzīti, lietas tiks nodotas IBU antidopinga komisijai," teikts IBU mājaslapā internetā.

IBU paziņojumā nenorāda, kādi ir biatlonistu pārkāpumi un kad tie bijuši. Krievijas masu mediji ziņo, ka, visticamāk, trīs no šiem sportistiem jau ir noslēguši atlētu karjeras, bet viens šobrīd sacensībās nestartē un netrenējas kopā ar citiem Krievijas komandas biatlonistiem.

"Tomēr SBR plāno rūpīgi izmeklēt šo lietu gan saistībā ar sportistiem, gan saistībā ar viņu treneriem. Par izmeklēšanas rezultātiem informēsim vēlāk," teikts SBR paziņojumā.

Viens no aizdomās turamajiem varētu būt divkārtējais olimpiskais čempions Jevgeņijs Ustjugovs, kurš karjeru noslēdza 2014. gada aprīlī. Tāpat kā potenciālais "grēkāzis" Krievijas medijos figurē Antons Šipuļins.

Ustjugovam jau kopš 2010. gada esot anormāli asins rādītāji, tomēr IBU ne reizi pret viņu nebija ierosinājusi lietu. 2010. gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā Ustjugovs uzvarēja 15 kilometru masu starta distancē un bronzu stafetē, bet 2014. gadā Sočos kopā ar Krievijas komandu triumfēja stafetē.

Vairākkārtējs pasaules čemionātu medaļnieks Šipuļins pirms astoņiem gadiem arī tika pie bronzas Vankūveras olimpiskajās spēlēs un pirms četriem gadiem izcīnija zeltu Kievijas stafetes komandas sastāvā Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!