Foto: AFP/Scanpix
Vācijas biatlonistes Vanesa Hinca, Marena Hammeršmita, Franciska Hildebrande un Laura Dālmeiere piektdien Hohfilcenē tika kronētas par pasaules čempionēm 4x6 kilometru stafetes sacensībās, turklāt pēdējā no viņām tika jau pie ceturtās zelta godalgas šajās meistarsacīkstēs.

Sudrabu piektdien dramatiskā finišā izcīnīja Ukraina, bet bronzas medaļas ieguva francūzietes, kuras spēja nedaudz apsteigt Čehiju.

Pirms pēdējās šaušanas vācietēm bija 22,9 sekunžu pārsvars pār tuvākajām sekotājām. Tomēr Dālmeiere pēc pieciem šāvieniem nebija aizvērusi divus mērķus, un viņai nācās izmantot rezerves patronas, kā rezultātā tika zaudēts laiks, kamēr konkurentes darbojās nekļūdīgi.

Līdz ar to pēc pēdējās šaušanas Dālmeiere par 5,4 sekundēm apsteidza čehieti Gabrielu Koukalovu, bet turpat 8,3 un 9,4 sekunžu attālumā bija arī attiecīgi ukrainiete Oļena Pidrušina un francūziete Marī Dorēna-Abēra.

Stafetes atlikušajos kilometros Dālmeierei izdevās atrauties un nodrošināt Vācijas kvartetam uzvaru. Tikmēr pārējās trīs sekotājas sacensību pēdējā nogriezni sadalīja atlikušās divas medaļas. Sudraba medaļu izcīnīja Ukraina, kas finišā Vācijai zaudēja 6,4 sekundes, savukārt bronzas medaļas ieguvēja Francija bija vēl 1,7 sekundes lēnāka. Savukārt čehietes un spēcīgā Koukalova zaudēja cīņā par medaļām un no pirmā trijnieka atpalika sešas sekundes.

Vācietes šautuvē sašāva visus mērķus, ņemot talkā deviņas rezerves patronas. Tikmēr ukrainietes izmantoja vismazāk, četras, papildus patronas, bet francūzietes ņēma palīgā septiņas rezerves patronas.

Dālmeirei iepriekš šajās meistarsacīkstēs triumfēja arī individuālajā distancē, iedzīšanā un jauktajā stafetē, kamēr sprintā viņa izcīnīja sudraba medaļu. Viņa ir vien trešā sportiste vēsturē, kas vienā pasaules čempionātā tikusi pie četriem zeltiem, sekojot norvēģietēm Līvai Grētei Puarē 2004.gadā un Tūrai Bergerei 2013.gadā.

Rīt 4x7,5 kilometru stafetē sacentīsies arī vīri, tajā skaitā arī Latvijas kvartets.

Pēc planētas meistarsacīkstēm sāksies Pasaules kausa noslēdzošais trimestris, kurā biatlonisti vispirms dosies uz 2018.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, pēc tam būs no Sočiem uz Kontiolahti pārceltais etaps, bet sezona noslēgsies marta vidū ar posmu Holmenkollenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!