Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne ceturtdien Slovēnijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā ieņēma necilo 96.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Guļus šaušanā vienīgā Latvijas pārstāve pieļāva divas kļūdas, bet šaušanā stāvus neaizvēra vēl trīs mērķus, kas summā bija sacensību dalīts otrais sliktākais veikums šaušanā.

Finišā Juškāne apsteidz vien pa vienai Bulgārijas un Slovēnijas pārstāvei, bet uzvarētājai Gabrielai Soukalovai no Čehijas piekāpās par četrām minūtēm un 48,1 sekundi. Pirmoreiz šīs sezonas dāmu sacensībās kāda no Latvijas pārstāvēm tikusi līdz finišam.

Juškāne pirmajā šīs sezonas Pasaules kausa posmā nepiedalījās veselības likstu dēļ, bet pagājušajā nedēļā nespēja pabeigt Austrijā notikušā posma sprinta sacensības.

Tikmēr Soukalova šaušanā bija nekļūdīga, bet finišā par 18,4 sekundēm apsteidza itālieti Doroteju Vīreri, kura nesašāva vienu mērķi. Ar nekļūdīgu šaušanu trešajā vietā vēl pēc 6,3 sekundēm sekoja ukrainiete Valentīna Semerenko.

Vien 15.vietā sacensības noslēdza pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Kaisa Mekereinena no Somijas, kura šaušanā kļūdījās četras reizes.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 308 punktiem joprojām atrodas Mekereinena, bet otrā ar 243 punktiem ir trīskārtējā Soču olimpisko spēļu čempione Darja Domračeva no Baltkrievijas, kurai ar 240 punktiem seko Semerenko.

Domračeva ceturtdienas sacensības noslēdza sestajā vietā.

Šis Pasaules kausa posms Pokļukā turpināsies piektdien ar sprinta sacensībām vīriešiem, bet sestdien norisināsies iedzīšanas sacensības. Savukārt svētdien posms noslēgsies ar masu startu.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm noslēdzis karjeru.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!