Foto: AFP/Scanpix

Krievijas biatlonisti Jana Romanova un Aleksejs Volkovs piektdien izcīnīja uzvaru Čehijā notiekošā Pasaules kausa septītā posma pāru jauktajās sacensībās, kas norisinājās pirmo reizi.

Šāda veida sacensības Pasaules kausa vēsturē norisinājās pirmo reizi - katra valsts bija pārstāvēta ar diviem biatlonistiem no katra dzimuma. Daiļā dzimuma pārstāvēm šajās sacensībās bija jāveic pa sešiem kilometriem ar divām šaušanām, kamēr kungiem - 7,5 kilometri. Tikmēr viena soda apļa garums ierasto 150 metru vietā šajās sacensībās bija uz pusi īsāks - 75 metri.

Par pirmajiem šādu sacensību uzvarētājiem kļuva Krievijas sportisti, kuri šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu, tuvākos sekotājus no Norvēģijas, kuri arī šāva nekļūdīgi, apsteidzot par 21,5 sekundēm.

Tikmēr trešajā pozīcijā ierindojās Ukraina, kas arī ugunslīnijā sašāva visus mērķus.

Kopumā šajās sacensībās piedalījās 20 komandas.

Posms piektdien turpināsies ar jaukto stafeti, kas notiks ierastajā formātā, bet sestdien tiks aizvadītas sprinta sacensības, kamēr svētdien norisināsies iedzīšana.

Šajā Pasaules kausa posmā nepiedalīsies Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Nākamajā nedēļā gaidāms posms Norvēģijā, bet pēc tam jau risināsies sezonas nozīmīgākās sacensības - pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!