Lai veicinātu biatlona ilgtermiņa attīstību Latvijā, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektors profesors Jānis Žīdens un Latvijas Biatlona federācijas prezidents Jānis Bērziņš oficiāli vienojušies par plašāku un vēl mērķtiecīgāku ilgtermiņa sadarbību dažāda līmeņa akadēmiski izglītotu biatlona speciālistu sagatavošanā un sporta zinātnes pētniecībā.
"Jau līdz šim, organizējot studiju procesu biatlona treneru sagatavošanā, Akadēmijai bija izveidojusies lietišķa sadarbība ar Biatlona federāciju," skaidro LSPA rektors Jānis Žīdens. "Taču jaunajā sadarbības līguma projektā paredzēta vēl ciešāka sadarbība biatlona speciālistu teorētiskā un praktiskā izglītošanā, pētnieciskajā darbībā, inovatīvu studiju pilnveidošanā, kā arī prakses vietu nodrošināšanā LSPA studentiem, kuri specializējas kā topošie biatlona treneri."

LSPA un Latvijas Biatlona federācija apņemas organizēt studentu praktiskās un teorētiskās nodarbības ar šobrīd aktīvajiem biatlona treneriem un citiem speciālistiem, kā arī prezentēt Latvijas Biatlona treneru padomei  jaunākos LSPA veiktos sporta zinātnes pētījumus, kā arī nodrošināt abpusēju zinātniskās un tehniskās informācijas apmaiņu, veicināt profesionālo studiju programmu pilnveidošanu biatlona specializācijā, kā arī atbalstīt studiju palīgmateriālu sagatavošanu.

Tikšanās laikā federācijas prezidents Jānis Bērziņš atzinīgi novērtēja LSPA piedāvāto iespēju augstas klases atlētiem Akadēmijā studēt uz atvieglotiem noteikumiem pēc individuāla studiju plāna, kas veicina sportistu palikšanu nozarē un iegūto zināšanu tālāku nodošanu jaunajai sportistu paaudzei.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā LSPA diplomus par iegūto augstāko izglītību sporta zinātnē saņēma Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs un vēl divi Latvijas biatlona izlases dalībnieki - Toms Praulītis un RolandsPužulis, kā arī bijušais biatlonists, Olimpisko spēļu dalībnieks Vankūverā (2010.) Kaspars Dumbris. Rastorgujevs un Dumbris šobrīd turpina studijas LSPA maģistrantūrā.

19.marta LSPA un Latvijas Biatlona federācijas vadības tikšanās notika Akadēmijas telpās. Tajā piedalījās arī LSPA zinātņu prorektors profesors Juris Grants, Slēpošanas, šaušanas, orientēšanās, tūrisma un rekreācijas katedras vadītāja profesore Daina Krauksta, LSPA Treneru nodaļas vadītāja, asoc. profesore Laima Saiva, Studiju departamenta vadītājs asoc. profesors Ivars Kravalis un Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

Nākamās Biatlona federācijas speciālistu tikšanās ar LSPA vadību tiek plānotas 11.aprīlī -Biatlona treneru padomes sēdē, kas notiks sporta centrā "Mežaparks" un 17.aprīlī - Augstskolā, kad notiks LSPA Starptautiskā sporta zinātnes konference un Zinātniski pētnieciskās aparatūras un pētniecības metodikas izstāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!