Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu biatlona izlase trešdien saskārās ar vēdera vīrusu, tomēr ceturtdienas rītā problēmu sportistiem vairs nav un komanda, visticamāk, varēs piedalīties Rūpoldingas trasē Vācijā gaidāmā Pasaules kausa izcīņas piektā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

"Ir nelielas vēdera problēmas, bet cerēsim, ka tās neizpaudīsies sacensību laikā," izteicās vadošā biatlonista Andreja Rastorgujeva individuālais treneris Intars Berkulis, kurš palīdz arī ar darbu Latvijas izlasē.

Kā pauda Berkulis, veselības problēmas bijušas Robertam Slotiņam un trešdienas vakarā arī Rastorgujevam, tomēr šorīt no vēdera vīrusa sportistiem vairs nav bijis ne miņas.

Kā zināms, stafetes sacensības ceturtdien sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika. Latvija trasē dosies ar 16.kārtas numuru, bet tās sastāvā startēs Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis, Daumants Lūsa un Roberts Slotiņš.

Kopumā sacensībās piedalīsies 25 valstu kvarteti.

Iepriekšējās divās šīs sezonas stafetes sacensībās Latvija ieņēmusi attiecīgi 22. un 18.vietu, bet Rastorgujevam iepriekšējais posms bija līdz šim sekmīgākais šosezon, individuālajās sacensībās tiekot pie sestās vietas gan sprintā, gan masu starta distancē.

Kā ziņots, šī posma ievadā trešdien 4x6 kilometru stafetes sacensībās sievietēm uzvarēja Čehija, esot labākā otrajā posmā pēc kārtas.

Posma turpinājumā piektdien un sestdien risināsies sprinta sacensības, bet svētdien sportisti dosies masu starta distancē.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm noslēdzis karjeru. Savukārt biatlonam šosezon pievērsies pēdējo gadu Latvijas labākais distanču slēpotājs Arvis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!