Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu biatlona stafetes komanda svētdien Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās ieņēma 23.vietu, apsteidzot tikai konkurentus no Ķīnas un Lielbritānijas.

Pirmais trasē devās Edgars Piksons, kurš abās šaušanās izmantoja visas trīs rezerves patronas, tomēr izbēgot no soda apļu veikšanas un pirmo etapu noslēdzot priekšpēdējā, 24.vietā. Latvijas sportists trasē spēja apsteigt tikai Ķīnas pārstāvi.

Kā otrais trasē devās ilggadējais izlases līderis Ilmārs Bricis, kurš jau beidzis profesionālo karjeru un šogad ir Lietuvas izlases treneris-konsultants. Viņš katrā šaušanā izmantoja pa divām rezerves patronām un stafeti atkal nodeva kā priekšpēdējais.

Trešo etapu Latvijas izlasē veica Rolands Pužuli, kurš katrā šaušanā izmantoja pa divām rezerves patronām, Andrejam Rastorgujevam stafeti nododot jau pēdējā, 25.vietā, bet Rastorgujevs ar trim izmantotām rezerves patronām spēja Latvijas komandu pacelt līdz 23.vietai, apsteidzot Ķīnas un Lielbritānijas sportistus.

Sacensībās uzvaru svinēja Norvēģijas kvartets Rūne Bratsvēns, Lāšs Bergers, Ēmils Hegle Svendsens un Tarjeijs Bē, kas latviešus apsteidza par apli un ar vienu soda apli finišā par 13,9 sekundēm bija ātrāki par Krievijas komandu.

Piecas rezerves patronas izmantojušajiem krieviem 17,1 sekundi zaudēja Francijas biatlonisti, kas izmantoja par vienu rezerves patronu vairāk.

Sieviešu stafetes sacensībās Latvija nebūs pārstāvēta.

Jau vēstīts, ka posms piektdien sākās ar sprinta sacensībām, kurās vīriešu konkurencē Rastorgujevs ierindojās 71.pozīcijā, Piksons palika vienu pozīciju zemāk, bet jaunais Pužulis ieņēma 95.vietu 104 finišējušo dalībnieku konkurencē.

Savukārt sieviešu sprinta sacensībās piektdien Žanna Juškāne ieņēma 91.vietu, bet Anete Brice ierindojās priekšpēdējā, 97.pozīcijā.

Tikmēr sestdien notikušajās iedzīšanas sacensībās, kurām neviens Latvijas sportists nespēja kvalificēties, vīriešiem uzvaru izcīnīja Svendsens, bet sieviešu konkurencē triumfēja Baltkrievijas biatloniste Darja Domračova.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi. Zīmīgi, ka arī trešais posms pēc nedēļas notiks Hohfilcenē, jo Francijas pilsētā Ansī, kur tas bija plānots, sacensības nevarēs notikt sniega trūkuma dēļ.

Sieviešu konkurencē šosezon nestartēs ilggadējā Latvijas izlases līdere Madara Līduma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!