Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā biatlonā trešdien 20 kilometru distancē vīriešiem Latvijas sportisti ierindojās vietās ārpus labāko septiņdesmitnieka.

Andrejs Rastorgujevs pirmās individuālās sezonas sacensības noslēdza ar izcīnītu 72.vietu, Edgars Piksons ierindojās 73.pozīcijā, bet Artūrs Koļesņikovs ieņēma 80.vietu 103 sportistu konkurencē.

Rastorgujevs četrās šaušanās pieļāva sešas kļūdas, pēdējās divās šaušanās darbojoties nekļūdīgi, Piksons šāva ar četrām kļūdām, visus piecus mērķus sašaujot tikai vienā mēģinājumā, bet Koļesņikovs pieļāva trīs kļūdas. Viņš bija nekļūdīgs divās no četrām šaušanām.

Jauno sezonu ar uzvaru sāka pagājušā gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs francūzis Martēns Furkads, kurš šaušanā pieļāva vienu kļūdu. Viņš finišā par 12,3 sekundēm apsteidza austrieti Dominiku Landertingeru, kurš arī šāva ar vienu kļūdu, bet trešais ar nekļūdīgu šaušanu bija Ēriks Lesers no Vācijas.

Rastorgujevs uzvarētājam finišā piekāpās par sešām minūtēm un 9,7 sekundēm.

Posms sākās jau svētdien, kad tika aizvadītas sacensības 2x6+2x7,5 kilometru distancē, kurā uzvarēja Krievijas sportisti, bet Latvija netika pārstāvēta.

Posma turpinājumā ceturtdien sievietēm paredzēts starts 15 kilometru distancē, sestdien vīrieši un sievietes aizvadīs sprinta sacensības, bet svētdien notiks abas iedzīšanas sacīkstes.

Līdz gadu mijai paredzēti vēl divi Pasaules kausa posmi attiecīgi Hohfilcenē, Austrijā un Pokļukā, Slovēnijā.

Kā ziņots, Pasaules kausa sacensībās aizvadītajā sezonā vislabākos rezultātus no Latvijas sportistiem vīriešu konkurencē uzrādīja Rastorgujevs, kurš trijās sacensībās tika pie kopvērtējuma punktiem. Ar 33 punktiem Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 76.vietā.

Citi Latvijas komandas pārstāvji ne vīriešu, ne sieviešu konkurencē pie kopvērtējuma punktiem nespēja tikt. Turklāt sievietēm, kuru komandā jūtamu iztrūkumu radīja Madaras Līdumas lēmums sacensībās nestartēt, neviena no sportistēm ne reizi nespēja pat pārliecinoši pretendēt uz vietām, kas dotu kopvērtējuma punktus.

Šajā sezonā Līdumas atgriešanās sacensībās nav gaidāma. Tāpat galējo lēmumu vairs nestartēt sacensībās pieņēmis Ilmārs Bricis, kurš pašlaik strādā ar Lietuvas sieviešu komandu.

Pagājušās sezonas Pasaules kausā vīriešiem pie uzvaras tika Furkads, kuram sekoja norvēģis Ēmils Hegle Svendsens un Andrēass Birnbahers no Vācijas.

Kopumā jaunajā sezonā paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!