Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu biatlona komanda piektdien pasaules čempionāta 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās tika apdzīta par apli un palika bez rezultāta.

Latvijas komandā pirmo posmu veica Edgars Piksons, kurš otrajā posmā pašreizējam izlases līderim Andrejam Rastorgujevam ļāva doties 15.pozīcijā. Savukārt Rastorgujevs savu stafetes posmu nodeva 16.vietā.

Trešo posmu veica Artūrs Koļesņikovs, kurš savu posmu beidza 19.vietā, bet ceturto posmu nācās veikt Rolandam Pužulim, kurš pēc pēdējās, astotās, šaušanas saglabāja 19.pozīciju, tomēr līdz finišam tika apdzīts par apli, līdz ar to Latvija palika bez rezultāta.

Astoņās šaušanās Latvijas sportisti izmantoja 11 rezerves patronas, turklāt arī mēroja vienu soda apli.

Latvijas biatlonisti tika klasificēti 19.vietā 29 komandu konkurencē. Pavisam bez rezultāta palika 11 valstu komandas.

Tikmēr uzvaru sacensībās izcīnīja Norvēģija, kuru pārstāvēja Ūle Einārs Bjērndālens, Rūne Bratsvēns, Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svendsens.

Norvēģi astoņās šaušanās izmantoja septiņas rezerves patronas, turklāt arī mēroja vienu soda apli, finišā par 29,7 sekundēm apsteidzot Francijas kvartetu, kas izmantoja desmit rezerves patronas.

Norvēģijas biatlonisti pasaules čempionāta vīriešu stafetes sacensībās triumfēja trešo reizi pēc kārtas.

Trešajā vietā ierindojās Vācijas komanda, kas arī izmantoja desmit rezerves patronas un finišā no uzvarētājiem atpalika par 53 sekundēm.

Pasaules čempionātā tiek skaitīti punkti arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Tajā stafetes ieskaitē vīriešiem līderpozīcijā ar 198 punktiem atrodas Francija. Otrajā vietā ar 190 punktiem ir Norvēģija, bet trešo pozīciju ar 189 punktiem ieņem Krievija, kas piektdienas sacensībās ieņēma sesto vietu.

Savukārt Latvijas izlase ar 87 punktiem šobrīd ieņem 20.vietu.

Kā ziņots, nevienam no Latvijas vīriešu komandas pārstāvjiem šajā pasaules čempionātā līdz šim nav izdevies sasniegt vērā ņemamus rezultātus.

Sprinta sacensībās Pužulis ieņēma 78.vietu, Piksons finišēja 81.pozīcijā, Rastorgujevs bija 83., bet Koļesņikovs ieņēma 89.vietu. Neviens no Latvijas pārstāvjiem līdz ar to nekvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Savukārt 20 kilometru distancē Piksons finišēja 65.vietā, Rastorgujevs ieņēma 68.pozīciju, Pužulis bija 77., bet Koļesņikovs ierindojās 97.vietā.

Tikmēr jauktās stafetes sacensībās, kurās uzvaru pēc apelācijas iesniegšanas izcīnīja Norvēģija, Latvijas komanda arī tika apdzīta par apli un palika bez rezultāta.

Sestdien stafetes sacensības aizvadīs sievietes, bet čempionāts noslēgsies svētdien ar masu startu sievietēm un vīriešiem.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi. Pēdējais pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīts Krievijas pilsētā Hantimansijskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!