Foto: DELFI
Latvijas vīriešu biatlona izlase svētdien Austrijā ieņēma 17.vietu Pasaules kausa otrajā posmā 4x7,5 kilometru stafetē.

Pārliecinoši sacensībās uzvarēja norvēģi Aleksandrs Oss, Ūle Einārs Bjērndalens, Emīls Hegle Svensens un šī posma galvenais varonis Tarjejs Bē. Norvēģi kopā izmantoja septiņas papildus patronas, veica arī vienu soda apli, bet distanci veica vienā stundā un 29,38.2 minūtēs.

Otro vietu pārliecinoši izcīnīja austrieši (četras papildus patronas, neviens soda aplis, +53,1 sekunde), bet trešo vietu finiša spurtā izrāva Francija (deviņas papildus patronas, divi soda apļi, +3:28,8 minūtes).

Latvijas komandā šoreiz startēja Edgars Piksons, Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs un Jānis Bērziņš. Pēc pirmā posma Piksons ieņēma 11.vietu, Bricis ilgu laiku arī bija šajā pozīcijā, taču beigās stafeti Rastorgujevam nodeva 15.vietā. Rastorgujevs spēja uzlabto Latvijas pozīcijas un pirms pēdējā posma Latvijai bija 13.vieta. Bērziņš abās šaušanas reizēs bija precīzs un pakāpās pat uz 11.vietu, taču slēpošanā Bērziņš bija gaužām lēns un līdz finišam zaudēja sešas pozīcijas.

Kopā Latvija izmantoja septiņas papildus patronas, soda apļus neveica, bet uzvarētājiem zaudēja 5:54,4 minūtes. Sacensībās startēja 22 komanda, bet Latvija kopā ar Austriju un Vāciju bija vienīgās, kuras neveica soda apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!