Foto: AP/Scanpix
Latvijas jaunā sportiste Patrīcija Eiduka, kura jau 15 gadu vecumā ir viena no valsts ātrākajām distanču slēpotājām, trešdien guva 53.vietu Rumānijā notiekošā pasaules jaunatnes čempionāta desmit kilometru individuālajās sacensībās.

Eiduka pirmajās trijās šaušanās savāca septiņas kļūdas, bet ceturtajā bija nekļūdīga. Par čempioni ar divām kļūdām kļuva vāciete Marina Zautere, kurai latviete piekāpās par septiņām minūtēm un 22,8 sekundēm.

Par 20,6 sekundēm lēnāka bija cita Latvijas biatloniste Nora Osīte, kura četrās šaušanās pieļāva tikai divas kļūdas, noslēgumā ierindojoties 57.vietā.

Vēl Annija Sabule ar piecām kļūdām zaudēja deviņas minūtes un ierindojās 63.vietā, bet Jūlija Matvijenko ar piecām kļūdām no čempiones atpalika gandrīz desmit ar pusi minūtes, kas deva 70.vietu starp 90 finišējušajām sportistēm.

Zīmīgi, ka pēc pirmās šaušanas Matvijenko atradās augstajā 23.vietā, bet jau nākamajā ugunslīnijā viņa pieļāva uzreiz trīs kļūdas.

Tikmēr 12,5 kilometru individuālajā distancē jauniešiem trešdien trīs jaunie Latvijas sportisti iekļuva pirmajā sešdesmitniekā.

Uzvaru svinēja norvēģis Haralls Eigars, kurš četrās šaušanās kļūdījās reizi, bet no latviešiem labākais bija 54.vietu guvušais Kristaps Deksnis, kurš ar četrām kļūdām atpalika par deviņām minūtēm un 7,1 sekundi.

Par desmit sekundēm lēnāks bija ar piecām kļūdām 56.vietu ieņēmušais Rūdis Balodis, bet vairāk nekā desmit minūtes uzvarētājam zaudēja Ņikita Osipovs, kurš ar piecām kļūdām palika 60.pozīcijā.

Trešais Latvijas dalībnieks Ernests Loktevs šaušanās pieļāva astoņas kļūdas un palika 80.vietā starp 95 finišējušajiem sportistiem. Viņš uzvarētājam zaudēja 15 minūtes.

Pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem ilgs līdz nākamajai otrdienai. Pērn sacensībās vissekmīgāk startēja Vladislavs Ņedaivodins, kurš jauniešu konkurencē trīs reizes iekļuva labāko trīsdesmitniekā, bet šogad viņam jau gaidāma sacenšanās junioru vidū.

Pēc tam februāra vidū Norvēģijas pilsētā Lillehammerē risināsies Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles, kurās Loktevs un Osīte startēs biatlonā, bet Eiduka sacentīsies distanču slēpošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!