Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais norvēģi biatlonists, astoņkārtējais olimpiskais čempions Ūle Einārs Bjorndālens paziņojis, ka pārtrauc savu profesionālu sporta karjeru.

"Man vēl ir liela motivācija, sports joprojām sagādā man prieku," otrdien preses konferencē izteicās 44 gadus vecais Bjorndālens. "Es varētu teikt, ka esmu noguris, bet tā tas nav. Gribētu biatlonā aizvadīt vēl pāris sezonas, taču šī man bija noslēdzošā. Iepriekšējā vasarā notika epizode, kas pirmoreiz lika aizdomāties par aiziešanu no sporta — man atklāja sirds ritma traucējumus. Turklāt tas vienmēr notika miegā, un nekad fiziskas slodzes laikā. Kontrolējām šo jautājumu, taču viss atkārtojās. Mans organisms reaģēja labi, un man palīdzēja mediķi, taču šoziem izrunājāmies un nolēmām, ka man būtu labāk karjeru noslēgt."

Aizvadītajā Pasaules kausa sezonā Bjorndālens seriāla kopvērtējumā ieņēma 43. vietu un neiekļuva Norvēģijas olimpiskajā izlasē. Viņa labākais rezultāts šosezon bija 12. vieta sprintā Kontiolahti posmā.

Kopumā savas karjeras laikā norvēģu biatlonists ieguvis sešus Kristāla globusus, uzvarējis 95 Pasaules kausa posmos, bet 20 zelta medaļas ieguvis dažādās disciplīnās pasaules čempionātā.

Kā zināms, 2016. gadā Bjorndālens un baltkrievu biatloniste Darja Domračova kļuva par vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!