Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlona izlases līdere Madara Līduma sestdien izcīnīja 16.vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma, kas risinās Vācijas pilsētā Rūpoldingā 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm.

Šis Līdumai ir labākais rezultāts šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas posmos.

Līduma divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu un finišā uzvarētājai Tūrai Bergerei no Norvēģijas, kura šāva nekļūdīgi, zaudēja minūti un 28 sekundes.

Otro vietu izcīnīja vāciete Andrea Henkele, kura arī šāva nekļūdīgi un Bergerei zaudēja tikai 1,1 sekundi, bet trešajā vietā ierindojās cita Vācijas biatloniste Magdalēna Noinere, kura pieļāva vienu kļūdu un uzvarētājai zaudēja 15,8 sekundes.

Tikmēr vēl divas Latvijas sportistes nespēja kvalificēties iedzīšanas sacensībām.

No slimības atlabusī Gerda Krūmiņa pieļāva divas kļūdas un ierindojās 82.vietā, uzvarētājai zaudējot četras minūtes un 46,8 sekundes, bet Žanna Juškāne ar četrām kļūdām finišēja pirmspēdējā, 92.pozīcijā, Bergerei zaudējot piecas minūtes un 42,1 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc šīm sacensībām Līduma ar 63 punktiem pakāpās uz 39.vietu.

Tikmēr kopvērtējuma pirmo vietu ar 493 punktiem saglabāja somiete Kaisa Mekereinena, kura sprinta sacensībās ieņēma astoto pozīciju. Otrajā vietā ar 461 punktu atrodas Helēna Ēkholma no Zviedrijas, kura šoreiz finišēja devītajā vietā, bet uz trešo pozīciju ar 400 punktiem pakāpās Henkele.

Posms noslēgsies svētdien, kad vīrieši un sievietes sacentīsies iedzīšanas distancēs.

Kā ziņots, sacensības trešdien sākās ar 20 kilometru distanci, kurā uzvarēja norvēģis Ēmils Hegle Svensens, bet no Latvijas sportistiem pie punktiem tika Ilmārs Bricis, kurš ieņēma 29.vietu.

Ceturtdien notika 15 kilometru distance sievietēm, kurā uzvaru izcīnīja krieviete Olga Zaiceva. Latvijas sportistes šajās sacensībās pie punktiem netika, jo Līduma ierindojās 53.vietā, bet Juškāne jau pirmajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un izstājās no turpmākām sacensībām. Savukārt Krūmiņa nestartēja.

Tikmēr piektdien desmit kilometru sprinta sacensības vīriešiem izvērtās par vienām no veiksmīgākajām Latvijas sportistiem šosezon, jo Andrejs Rastorgujevs un Edgars Piksons ar finišiem 23. un 34.vietā sasniedza karjeras labākos rezultātus. Tāpat iedzīšanai kvalificējās arī 55.vietā finišējušais Bricis, bet uzvaru izcīnīja norvēģis Lāšs Bergers.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!