Foto: F64
Latvijas biatloniste Madara Līduma ceturtdien Norvēģijā ieņēma 40.vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā 7,5 kilometru sprintā.

Vēl viena Latvijas biatloniste Žanna Juškāne ieņēma priekšpēdējo, 76.vietu. Sacensībās startēja 79 sportistes, viena nefinišēja, bet vēl viena tika diskvalificēta.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vāciete Magdalēna Noinere, kura sacensībās veica vienu soda apli. 31,3 sekundes viņai zaudēja arī vienu soda apli veikusi norvēģiete Tūre Bergere, bet trešā palika baltkrieviete Darja Domračova (divi soda apļi, +46,1 sekunde).

Līduma pirmajā šaušanā bija precīza, bet šaušanā stāvus pieļāva divas kļūdas, un finišā uzvarētājai zaudēja 2:14,8 minūtes. Juškāne katrā šaušanas reizē pieļāva pa divām kļūdām, un finišā uzvarētājai zaudēja 5:27,2 sekundes.

Sākotnēji Latvijas biatlonistes bija par vienu pozīciju zemāk, taču pēc sacensībām tika diskvalificēta vāciete Juliana Dolla, kas ļāva latvietēm pakāpties. Līdumai tas ļāva iegūt vienu ieskaites punktu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pirmo vietu ar 936 punktiem saglabā somiete Kaisa Mamkarainena, 914 punkti ir Noinerei, 911 punkti – zviedrietei Helēnai Ekholmai, bet 904 punkti – Bergerai. Līduma kopvērtējumā ar 83 punktiem ieņem 53.vietu. Pie ieskaites punktiem šosezon tikušas 97 sportistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!