Foto: F64
Latvijas biatloniste Madara Līduma ceturtdien Norvēģijā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā, pieļaujot četras kļūdas stāvus, ieņēma tikai 63.vietu 7,5 kiilometru sprinta distancē.

Vēl no Latvijas sportistēm Gerda Krūmiņa ieņēma 73., bet Žanna Juškāne - 87.vietu. Kopumā sacensībās startēja 89 sportistes.

Līdz ar to Latvijas biatlonistēm šis posms ir beidzies, jo neviena nav kvalificējusies desmit kilometru iedzīšanas sacensībām, kā arī Pasaules kausa kopvērtējumā nav starp 30 labākajām, kuras svētdien startēs 12,5 kilometru distancē ar kopējo startu.

Par sprinta sacensību uzvarētāju kļuva vāciete Simone Hausvalde, kura par 4,9 sekundēm apsteidza baltkrievieti Darju Domračevu un par 14,4 sekundēm pieredzējušo zviedrieti Annu Kārinu Ūlofsoni-Zideku.

Līduma pirmajā šaušanā bija precīza un ieņēma 12.vietu, taču otrajā šaušanā stāvus trāpīja tikai vienā mērķī, zaudējot cerības uz augstu vietu kopvērtējumā. Finišā viņa pat netika starp 60 labākajām, kas startēs iedzīšanā. Viņa uzvarētājai zaudēja 2:52,5 minūtes.

Krūmiņa šaušanā pieļāva vienu kļūdu (+3:35,4 minūtes), bet Juškāne - četras kļūdas (+4:51,7 minūtes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!