Foto: RIA Novosti/Scanpix
Divkārtējā olimpiskā čempiona Martēna Furkāda gatavošanos jaunajai biatlona sezonai iespaidojusi mononukleoze, kas piemeklējusi franču sportistu vēl jūlijā, vēsta ārzemju mediji.

Šobrīd Furkāds veic ārstēšanās procesu, kura laikā viņam liegta smaga fiziska slodze. Gaidāms, ka veselību titulētais biatlonists atgūs pēc pāris nedēļām, bet viņa treneris Stefans Butjē neizslēdz, ka titulētais franču biatlonists var izlaist divus līdz sešus mēnešus.

"Martēns sāka slikti justies jau jūnija vidū," intervijā "Nordic Mag" pastāstījis treneris. "Viss sākās vēl pirms treniņnometnes Norvēģijā. Sākumā nolēmām nestartēt sacensībās, jo bija redzams, ka Furkādam nav kārtībā ar veselību. Viņš atgriezās mājās un veica analīzes, kas uzrādīja saslimšanu ar mononukleozi."

"Atjaunošanās var ilgt kā divus, tā sešus mēnešus, atkarībā no situācijas," saka treneris. "Ja pēc trim nedēļām viņam nekļūs labāk, būs jāpārskata gaidāmās sezonas plāni."

Mononukleoze ir infekcijas slimība, kas saistīta ar paaugstinātu temperatūru, angīnu, palielinātiem limfmezglem un pārmaiņām asinīs un prasa slimnieka izolāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!