Foto: AFP/Scanpix
Trīs Latvijas biatlonisti sestdien Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā desmit kilometru sprinta sacensībās nespēja iekļūt labāko 60 vidū un nekvalificējās iedzīšanas distancei.

No latviešiem labāko rezultātu sasniedza ilggadējais izlases līderis Ilmārs Bricis, kurš jau beidzis profesionālo karjeru un šosezon ir Lietuvas izlases treneris-konsultants. Viņš divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas un ieņēma 81.vietu.

Šīs Bricim bija otrās individuālās sacensības šosezon.

Tikmēr Edgars Piksons šaušanās kļūdījās divas reizes un finišēja 91.vietā, bet Jānis Bērziņš ar trijām kļūdām ieņēma 100.pozīciju 102 sportistu konkurencē.

Uzvaru izcīnīja pazīstamais norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, kurš kļūdījās vienu reizi. Finišā Bricis uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 39,9 sekundes, Piksons atpalika par četrām minūtēm un 27,9 sekundēm, bet Bērziņš - piecas minūtes un 48,5 sekundes.

Otro vietu sacensībās ieņēma francūzis Simons Furkads, kurš kļūdījās trīs reizes un Svendsensam zaudēja 2,7 sekundes, bet vēl par 6,9 sekundēm lēnāks bija Simona brālis Martēns Furkads.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 442 punktiem saglabāja Svendsens, bet otro pozīciju ar 396 punktiem ieņem Martēns Furkads. Tikmēr trešais ar 362 punktiem ir vācietis Andrēass Birnbahers, kurš šoreiz finišēja desmitajā vietā.

No Latvijas sportistiem 66.vietu ar 22 punktiem pašlaik ieņem Andrejs Rastorgujevs.

Kā ziņots, posms trešdien sākās ar 15 kilometru distanci sievietēm, kurā Latvijas biatlonistes Žanna Juškāne un Baiba Bendika pārliecinoši ieņēma pēdējās divas vietas - Juškāne ierindojās 87.vietā, bet Bendika palika pēdējā, 88.pozīcijā.

Ceturtdien notikušajās 20 kilometru sacensībās vīriešiem Bērziņš ieņēma 78.vietu, Bricis ierindojās 95.pozīcijā, bet Piksons no sacensībām bija spiests izstāties.

Savukārt 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm piektdien Juškāne ieņēma 63.vietu, bet Bendika finišēja 90.pozīcijā. Latvijas biatlonistes iedzīšanai nespēja kvalificēties.

Posms noslēgsies svētdien, kad tiks sadalītas medaļas iedzīšanas distancēs.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!