Foto: Reuters/Scanpix
Divkārtējā olimpiskā čempione, krievu biatloniste Olga Zaiceva 36 gadu vecumā paziņojusi par profesionālās sporta karjeras beigām, informē vietējie mediji.

Pēc 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Zaiceva palīdzēja Krievijas stafetes komandai izcīnīt sudraba medaļas, sportiste pārgāja uz individuālu treniņu režīmu, tomēr jaunajā sezonā viņa nevienās sacensībās tā arī nav piedalījusies.

Krieviete uzsvērusi, ka lēmumu noslēgt karjeru pieņēmusi viņa pati, izsakot pateicību visiem, kas šajos gados bijuši ar viņu kopā. Tuvākajā laikā viņa paziņos par saviem nākotnes plāniem.

Zaiceva karjeras laikā piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs, 2006.gadā Turīnā un 2010.gadā Vankūverā kļūstot par čempioni kopā ar Krievijas stafetes komandu. Tāpat viņas kontā ir Sočos izcīnītā sudraba medaļa stafetē, kā arī Vankūverā iegūtais sudrabs masu startā.

Pasaules čempionātos krieviete izcīnījusi trīs zelta, divas sudraba un trīs bronzas godalgas, bet Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā viņa piecas reizes ierindojusies labāko desmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!