Foto: AP/Scanpix
Norvēģijas bitloniste Tirila Ekhofa svētdien Norvēģijā uzvarēja Pasaules kausa sezonas noslēdzošā, devītā, posma 12,5 kilometru sacensībās ar masu startu.

Ekhofa veica vienu soda apli un finišēja pēc 34 minūtēm un 23,1 sekundes.

Otro vietu izcīnīja čehiete Gabriela Koukalova, kura arī neaizvēra vienu mērķi un Ekhofai zaudēja 22,6 sekundes. Savukārt trešā bija divus soda apļus veikusī somiete Kaisa Mekereinena, kura no uzvarētājas atpalika 34,5 sekundes.

Ne tik veiksmīgi sezonu noslēdza Pasaules kausa ieguvēja Laura Dālmeiere, kura šautuvē pieļāva trīs kļūdas un finišēja devītajā vietā, kas Koukalovai ļāva iegūt Mazo kristāla globusu masu startā.

Pirms pēdējās šaušanas līdere bija vāciete Franciska Hildebranda, kura tuvāko sekotāju Ekhofu apsteidza par 17,1 sekundi, taču ceturtajā ugunslīnijā viņa vienu reizi kļūdījās, kā rezultātā par līderi kļuva norvēģiete.

Pasaules kausa kopvērtējumā Dālmeiere tika pie 1211 punktiem, bet viņai ar 1089 punktiem sekoja Koukalova, kamēr trešā ar 971 punktu bija Mekereinena.

Tikmēr latviete Baiba Bendika ar 44 punktiem ieņēma 70.vietu.

Savukārt sacensībās ar masu startu Mazo kristāla globusu ieguva Koukalova, kura tika pie 265 punktiem, bet viņai ar 254 punktiem sekoja Dālmeiere, kamēr trešo vietu ar 207 punktiem ieņēma Mekereinena.

Pašlaik 23 gadus vecā Dālmeiere ir piektā vāciete vēsturē, kura ieguvusi Pasaules kausu, bet pirmā kopš 2012.gada, kad savu trešo titulu ieguva Magdalēna Noiere. Pērn Pasaules kausu ieguva Koukalova.

Kā vēstīts, piektdien sprintā Bendika neaizvēra vienu mērķi un ieņēma 44.vietu, tikai par desmit sekundēm atpaliekot no pirmā četrdesmitnieka un iespējas tikt pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem. Savukārt iedzīšanā viņa ierindojās 56.vietā.

Bendika pēc dažiem veiksmīgiem startiem sezonas gaitā un 27.vietas pasaules čempionāta iedzīšanas distancē, iepriekšējos divos etapos uzrādīja ļoti pieticīgus rezultātus, atzīstot, ka sezonas beigām viņai vairs nav spēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!