Foto: AFP/Scanpix
Itālijā notikušā Pasaules kausa izcīņas biatlonā sestā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās vīriešiem svētdien pirmo vietu izcīnīja Norvēģija, bet dāmām 4x6 kilometru distancē labākās bija Vācijas pārstāves.

Ūle Einārs Bjērndālens, Juhanness Tingness Bē, Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svendsens šaušanā iztika bez soda apļiem un izmantoja piecas rezerves patronas, finišā par 16,4 sekundēm apsteidzot Vācijas kvartetu, kas arī iztika bez soda apļiem un izmantoja septiņas rezerves patronas.

Ar piecām izmantotām rezerves patronām un bez soda apļiem trešajā vietā palika Francija, kas uzvarētājiem zaudēja 42 sekundes.

Šīs sezonas četrās stafetes sacensībās vīriem pa divām uzvarām guvuši Norvēģijas un Krievijas pārstāvji.

Latvija šoreiz sacensībās nebija pārstāvēta.

Savukārt dāmu sacensībās Vācijai uzvaru atnesa Franciska Hildebranda, Franciska Preisa, Luīze Kummere un Laura Dālmeiere. Par spīti Hildebrandas diviem nopelnītajiem soda apļiem vācietes turpinājumā bija salīdzinoši precīzas un iztika bez jauniem soda apļiem, kopumā izmantojot desmit rezerves patronas.

Uzvarētājām 35 sekundes zaudēja Čehijas komanda, kas iztika bez soda apļiem un izmantoja 15 rezerves patronas, bet trešā bija Ukraina, kuras sportistes tika pie trim soda apļiem un izmantoja 14 rezerves patronas, uzvarētājām zaudējot 45,3 sekundes.

Šosezon dāmu sacensībās pa divām uzvarām svinējušas Vācijas un Čehijas stafešu komandas.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!