Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlonists Edgars Piksons otrdien izcīnīja 38.vietu pasaules čempionāta 20 kilometru sacensībās ar individuālo startu.

Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs sacensības noslēdza 43.vietā, Ilmārs Bricis ierindojās 58.pozīcijā, bet Rolands Pužulis ieņēma 98.vietu.

Rastorgujevs un Pužulis četrās šaušanās pieļāva trīs kļūdas, Piksons kļūdījās četras reizes, bet Bricis pieļāva piecas kļūdas.

Uzvaru sacensībās izcīnīja norvēģis Tarjeijs Bē, kurš kļūdījās vienu reizi. Piksons finišā uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 45,7 sekundes, Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 56,9 sekundes, Bricis zaudēja piecas minūtes un 53 sekundes, bet Pužulis - 11 minūtes un 24,3 sekundes.

Otro vietu izcīnīja Krievijas pārstāvis Maksims Maksimovs, kurš šāva bez kļūdām un finišā uzvarētājam zaudēja 40 sekundes, bet trešajā vietā ar vienu kļūdu ierindojas austrietis Kristofs Zumans, kurš Bē zaudēja 45,5 sekundes.

Kopumā finišu sasniedza 121.sportists.

Kā ziņots, Piksons sestdien sagādāja ļoti lielu pārsteigumu, izcīnot astoto vietu desmit kilometru sprintā. Savukārt Bricis finišēja 20.pozīcijā, kas bija viņa labākais rezultāts šosezon.

Tikmēr Rastorgujevs sprintā ieņēma 66.vietu, bet Toms Praulītis ierindojās 95.pozīcijā. Šie sportisti iedzīšanai nekvalificējās.

Jau vēstīts, ka 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās svētdien Piksons izcīnīja 20.vietu, bet Bricis ierindojās 36.vietā.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 13.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!