Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas biatlonists Edgars Piksons, kurš veiksmīgi startē pasaules čempionātā Hantimansijskā, ieguvis tiesības piedalīties masu startā.

Ņemot vērā pasaules čempionāta rezultātus, kā arī Pasaules kausa rezultāts šajā sezonā, pasaules čempionāta 15 kilometru masu starta distancē startē tikai 30 biatlonisti. Piksonam masu starta sacensībās būs 23.numurs, bet starp rezervistiem kā trešais ir minēts Ilmārs Bricis. Latvijas komandas pieredzējušākais sportists šajā distancē startēs tikai tajā gadījumā, ja kāds no augstākajās vietā esošajiem atteiksies no dalības.

Jau ziņots, ka Piksons pagājušajā nedēļā sensacionāli sprinta sacensībās izcīnīja astoto vietu, bet iedzīšanā bija 20.vietā. Otrdien 20 kilometru individuālajā distancē viņš ieņēma 38.vietu, taču ar to pietika, lai kvalificētos masu startam.

Pirms pasaules čempionāta Hantimansijskā Piksons tikai divās sacensībās bija spējis iekļūt starp labākajiem 40 sportistiem.

Pats sportists intervijā laikrakstam "Diena" atklāja, ka veiksmīgi startēt palīdzējušas Briča aizdotās slēpes. "Paldies par to jāsaka Ilmāram Bricim, kurš man aizdeva savas slēpes. Gandrīz visu sezonu braucu ar viņa inventāru, paša slēpes nav konkurētspējīgas."

Runājot par gaidāmo masu startu Piksons atzina, ka neesot uztraucies un "kādreiz taču bija jābūt pirmajai reizei" dalībai masu startā.

Pasaules čempionātā masu starta sacensības vīriešiem risināsies sestdien, 12.martā, bet pirms tam piektdien Piksons Latvijas izlases rindās piedalīsies 4x7,5 kilometru stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!