Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas biatlonists Edgars Piksons, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir pārsteigts par notikušo un nav apzināti lietojis dopingu, informē Latvijas Biatlona federācija.

Edgars Piksons ir atteicies no B proves atvēršanas, jo apzinās, ka tas ir viens un tas pats nodotais analīžu materiāls, un vienlaicīgi paziņo par savas karjeras beigām.

LBF informāciju par Piksona lietu saņēmusi 30.oktobrī no Starptautiskās Biatlona savienības (IBU). Līdz 10.novembrim sportistam jāsniedz skaidrojums IBU par radušos situāciju, lai varētu pieņemt lēmumu.  

Sportists ir uzrakstījis paskaidrojumu un apliecina, ka informācija par atrastajām vielām analīžu testos viņam ir negaidīta.  Piksons ir pilnībā pārliecināts, ka nav apzināti lietojis nekādus aizliegtos produktus vai vielas, uzsver LBF. "Sportistam regulāri veiktie dopinga testi treniņos un sacensībās pilnībā izslēdz iespējamību, ka apzināti būtu lietotas aizliegtās vielas, zinot testu biežumu un sekas par šādām darbībām," norāda LBF.

Par to kā organismā nokļuvušas aizliegtās vielas, Edgars Piksons min, ka paralēli Latvijas sporta ārstu izrakstītajiem preparātiem, ko norādījis arī anketā, nododot analīzes, pats iegādājies Amerikā ražotus uztura bagātinātājus, par ko nav informējis komandas ārstu. Sportists arī nenoliedz, ka šos uztura bagātinātājus lietojis. Sportists atzīst, ka akla uzticēšanās un neprofesionalitāte neatbrīvo viņu no atbildības.

Latvijas Biatlona federācijas valde ir izskatījusi sportista paskaidrojumus un guvusi pārliecību, ka sportists nav apzināti lietojis nevienu no aizliegtajām vielām un pieņēmusi Edgara Piksona lēmumu par sporta karjeras beigšanu.

Latvijas Biatlona federācija nosoda dopinga lietošanu sportā un ir par godīgu spēli, atzīstot, ka dopinga lietošana nav savienojama ar profesionālu sportu.

Edgars Piksons savā paskaidrojumā paziņo, ka no sirds atvainojas lielajai Latvijas un pasaules biatlona saimei par neglīto situāciju, kas radusies. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!