Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien ierindojās 31.vietā Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas piektā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Latvijas biatlonists tādējādi tika pie desmit kopvērtējuma punktiem.

Rastorgujevs guļus šaušanā pieļāva divas kļūdas, bet stāvus šāva bez kļūdām. Finišā latvietis par minūti un 14,7 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušā pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja francūža Martēna Furkada, kurš šāva bez kļūdām.

Otrajā un trešajā vietā ierindojās nekļūdīgi šāvušie Jevgēņijs Ustjugovs un Andrejs Makovejevs no Krievijas, kuri Furkadam zaudēja attiecīgi 16,4 un 33 sekundes.

No pārējiem Latvijas pārstāvjiem Artūrs Koļesņikovs ar diviem nesašautiem mērķiem ierindojās 84.vietā trīs minūtes un 28,9 sekundes aiz uzvarētāja, bet Krišjānis Meirāns ar trim kļūdām šaušanā finišēja priekšpēdējā, 100.pozīcijā, Furkadam zaudējot vairāk nekā piecas minūtes.

Kopvērtējumā līderis ar 504 punktiem ir Furkads, bet Rastorgujevs ar 89 punktiem ieņem 38.vietu.

Dienu iepriekš sprinta sacensības aizvadīja sievietes. Par uzvarētāju kļuva vāciete Miriama Gesnere, bet vienīgā Latvijas pārstāve Žanna Juškāne ierindojās 88.pozīcijā.

Posms noslēgsies svētdien ar masu starta sacensībām, kurās Latvija nebūs pārstāvēta.

Kā ziņots, posms sākās ar stafetes sacensībām - 4x6 kilometru distancē dāmām trešdien labākā bija Norvēģijas komanda, bet dienu vēlāk 4x7,5 kilometru sacensībās vīriešiem uzvarēja Francija. Latvijas kungi izcīnīja 21.vietu.

Kopumā šosezon paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!