Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 38.vietu pirmā IBU kausa posma, kas risinās Zviedrijas pilsētā Estešundā, desmit kilometru sprinta sacensībās.

Šaušanā guļus Rastorgujevs nogāza visus piecus mērķus un pēc tās viņš kopvērtējumā atradās piektajā vietā, tomēr stāvus Latvijas sportists aizvēra tikai vienu no mērķiem un ar četrām kļūdām viņš kopvērtējumā atkrita uz 38.pozīcijā.

Sacensībās uzvaru izcīnīja vienu kļūdu pieļāvušais krievs Dmitrijs Mališko, kuram Rastorgujevs finišā zaudēja divas minūtes un desmit sekundes.

Otrais finišēja kazahs Aleksandrs Trifonovs, kurš šaušanās kļūdījās reizi, bet Mališko zaudēja 29,7 sekundes. Savukārt trešo vietu ar divām kļūdām ieņēma vācietis Benedikts Dolls, kurš bija par vēl 11,8 sekundēm lēnāks.

Sacensībās piedalījās arī vēl viens Latvijas sportists Rolands Pužulis, kurš šaušanās bija neprecīzs trīs reizes, Mališko zaudēja piecas minūtes un divas sekundes, ierindojoties 100.vietā starp 117 finišējušajiem dalībniekiem.

Vēlāk sestdien notiks arī 7,5 kilometru sprints sievietēm, kurā Latviju pārstāvēs Žanna Juškāne un Anete Brice, bet svētdien risināsies iedzīšanas sacensības.

Savukārt pirmais no deviņiem jaunās sezonas Pasaules kausa posmiem notiks nākamajā nedēļā turpat Estešundā.

Šīs sezonas sākumā Latviju Pasaules kausa apritē vīriešu konkurencē pārstāvēs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Pužulis un Mārcis Paeglītis, bet vēlāk komandai uz kādām sacensībām varētu pievienoties arī Jānis Bērziņš un pieredzējušais Ilmārs Bricis. Savukārt sieviešu konkurencē vismaz pirmajos trijos posmos trasē dosies Anete Brice un Baiba Bendika, bet Juškāne pagaidām Pasaules kausam nav kvalificējusies.

Kā ziņots, vismaz šosezon sacensībās nepiedalīsies ilggadējā Latvijas labākā biatloniste Madara Līduma, bet Bricis pirms karjeras beigām vairs piedalīsies tikai dažās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!