Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien ierindojās 50.vietā Čehijā notiekošā pasaules čempionāta 20 kilometru individuālās distances sacensībās, kamēr savu piekto zelta medaļu karjerā izcīnīja francūzis Martēns Furkads.

Katrā no četrām šaušanām Rastorgujevs pieļāva pa vienai kļūdai, bet finišā Furkadam viņš piekāpās par piecām minūtēm un 6,2 sekundēm.

Šajā čempionātā negaidīti sekmīgi startējušais Edgars Piksons šaušanā pieļāva tikai divas kļūdas, tomēr viņa slēpošanas ātrums bija ļoti zems, kas lika ierindoties vien 86.vietā gandrīz deviņas minūtes aiz uzvarētāja. Rolands Pužulis ar pieciem nesašautiem mērķiem ierindojās 121.pozīcijā, bet jaunais Oskars Muižnieks nefinišēja.

Pirmo trīs vietu ieguvēji pa vienai kļūdai pieļāva pēdējā šaušanā, bet finišā Furkads par 23,5 sekundēm apsteidza pārsteidzoši otro vietu ieņēmušo amerikāni Timu Bērku. Trešais 33,7 sekundes aiz francūža bija zviedrs Frēdriks Lindstrems.

Sacensībās slimības dēļ nestartēja šī čempionāta lielākā zvaigzne Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, kurš pirms tam Novo Mesto ieguvis trīs zelta medaļas.

Furkads tagad karjeras laikā pasaules čempionātos izcīnījis piecas zelta medaļas, bet iepriekš šajā čempionātā viņa kontā trīs sudrabi. Bērkam šī bija pirmā godalga karjerā, bet Lindstrems pērn tika pie bronzas arī masu startā.

Kopumā sacensībās finišēja 130 sportisti.

Salīdzinoši negaidīti šo čempionātu sekmīgāk bija uzsācis Piksons, kurš gan sprintā, gan iedzīšanā aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja 40.vietu. Savukārt izlases līderis Rastorgujevs, kuram pēdējā laikā bijušas dažādas veselības problēmas, sprintā palika 65.vietā un nekvalificējās iedzīšanai.

Vēl sprintā Pužulis finišēja 98.vietā, bet jaunajam Muižniekam bija 113.pozīcija.

Pasaules čempionātā tiek izcīnīti arī Pasaules kausa ieskaites punkti. Vīriem kopvērtējumā pirmajā pozīcijā ar 813 punktiem ir Furkads, kuram tieši jau 110 punktus zaudē Svendsens, bet trešo vietu ar 554 punktiem ieņem slovēnis Jakovs Faks.

Rastorgujevs ar 89 punktiem atrodas kopvērtējuma 49.vietā, bet Piksons ar diviem punktu ieņem 87.pozīciju.

Pēc šīm sacensībām līdz svētdienai vēl tiks aizvadītas komandu stafetes un masu starti. Masu startos Latvijas sportisti nebūs pārstāvēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!