Foto: F64
Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Pasaules kausa astotajā posmā Somijā ar fantastisku sniegumu izcīnīja sesto vietu.

12,5 kilometru garo distanci Rastorgujevs veica 34:08,6 minūtēs, uzvarētājam Johannesam Tingesam Bē zaudējot 31,5 sekundes.

Rastorgujevs pēc neveiksmīgajām sprinta sacensībām sestdien iedzīšanā devās ar 41.numuru, minūti un 47 sekundes pēc līdera. Distanci viņš sāka ļoti apņēmīgi, apsteidzot pāris sportistus, bet pirmajā šaušanā viņš nepieļāva kļūdas un pakāpās uz 31.pozīciju. Latvietis turpināja slēpot labā tempā, un arī otrajā "ugunslīnijā" viņš bija nekļūdīgs, pakāpjoties jau uz 23.vietu.

Uz trešo šaušanu Rastorgujevs ieradās 23.vietā, taču viena kļūda viņa pozīciju nemainīja. Distancē viņš pakāpās uz 21.pozīciju, bet arī pēdējā šaušanā bija viena kļūda. Neraugoties uz šo kļūdu, viņš pakāpās uz 10.video. Ar savu ātro tempu viņš prata pakāpties vēl četras pozīcijas uz augšu un sasniegt finišu sestajā vietā.

Bez norvēģa Bē uz goda pjedestāla kāpa francūzis Martēns Furkāds (+16,3), bet zviedrs Bjenrs Ferijs finišēja trešajā vietā (+20,4).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!