Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Edgars Piksons piektdien Pasaules kausa posmā 10 kilometru sprinta sacensībās sasniedza savus labākos rezultātus karjerā.

Rastorgujevs ieņēma 23.vietu, bet Piksons – 34.vietu. Latvijas biatlona veterāns Ilmārs Bricis 96 sportistu konkurencē ieņēma 55.vietu, bet visi Latvijas sportisti kvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Par posma uzvarētāju negaidīti kļuva pēdējā laikā diezgan nestabili startējušais norvēģis Lāšs Bergers, kurš šaušanā bija precīzs un par 21,7 sekundi apsteidza francūzi Martinu Furkādu. Trešais, uzvarētājam zaudējot 23,8 sekundes bija krievs Ivans Čerezovs. Gan Furkāds, gan Čerezovs šaušanā arī kļūdas nepieļāva.

Bez soda apļiem distanci veica arī Rastorgujevs, kurš Bergeram zaudēja 1:26,9 minūtes. Piksons ar vienu kļūdu šaušanā uzvarētājam zaudēja 1:51,8 minūtes, bet Bricis veica divus soda apļus un Bergeram zaudēja 2:27,3 minūtes.

Iedzīšanas sacensības risināsies svētdien.

Pasaules kausa kopvērtējuma augšgalā saglabājas norvēģu dominance - līderis ar 529 punktiem ir Tarjejs Bē, 497 punkti ir Emīlam Heglem Svendsenam, bet trešais ar 362 punktiem ir leģendārais Ūle Einārs Bjērndalens.

Bricis ar 61 punktu saglabā 47.vietu, Rastorgujevs ar 19 punktiem pakāpās uz 72.vietu, bet Piksons ar septiņiem punktiem ir 82.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!