Foto: F64
Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien ierindojās 42.vietā Somijā notiekošā pasaules čempionāta desmit kilometru sprinta distancē.

Pirms pirmās šaušanas Latvijas sportists bija astotajā pozīcijā, taču ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, kas viņu atmeta uzreiz uz 55.pozīciju. Līdz otrajai šaušanai Rastorgujevs spēja pakāpties vien par pāris pozīcijām, taču atkal pieļāva divas kļūdas, kas izdzēsa visas izredzes uz kaut cik labu vietu.

Par pasaules čempionu tikmēr tika kronēts vienu kļūdu šaušanā pieļāvušais Norvēģijas biatlonists Juhanness Tingness Bē, kura karjerā šī ir pirmā zelta medaļa pasaules čempionātos. Rastorgujevs no viņa atpalika par vienu minūti un 47,9 sekundēm.

Tikmēr pie sudraba godalgas tika kanādietis Neitans Smits, kurš ugunslīnijā kļūdījās vienu reizi, no uzvarētāja atpaliekot par 12,1 sekundi. Viņam šis ir lielākais sasniegums karjerā.

Savukārt bronzu izcīnīja Bē brālis Tarjeijs, kurš šaušanā bija nekļūdīgs, bet uzvarētājam piekāpās par 25,3 sekundēm.

Tikmēr viens no sacensību favorītiem titulētais francūzis Martēns Furkads ar trim kļūdām ugunslīnijā šoreiz bija vien 12.vietā.

Savukārt pārējie Latvijas biatlonisti uzrādīja pieticīgākus rezultātus par Rastorgujevu - Roberts Slotiņš finišu sasniedza 93.pozīcija, pieļaujot četras kļūdas, Toms Praulītis ar divām kļūdām šaušanā bija 106.vietā, bet deviņas pozīcijas zemāk, pieļaujot piecas kļūdas, bija Rolands Pužulis.

Kopumā finišu sasniedza 127 biatlonisti.

Rastorgujevs pasaules čempionātu sagaidījis labā noskaņojumā, jo februāra izskaņā viņa sievai Jolantai piedzima meita.Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!