Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa trešā posma, kas notiek Slovēnijas pilsētā Pokļukā, sprintā ierindojās vien 51.pozīcijā.

Rastorgujevs sacensību pirmajā šaušanā pieļāva divas kļūdas, pēc pirmās "ugunslīnijas" līderim zaudējot jau vairāk par minūti un ieņemot 83.vietu. Arī otrajā šaušanā latvietis kļūdījās, netrāpot vienā mērķī, tomēr viņš pakāpās uz 64.pozīciju. Slēpojot uz finišu latvietis vadošais biatlonists vēl nedaudz prata uzlabot savu pozīciju, sacensības noslēdzot 51.pozīcijā.

Rastorgujevs desmit kilometru distanci veica 25 minūtēs un 10,3 sekundēs, sacensību uzvarētājam Antonam Šipuļinam zaudējot minūti un 51 sekundi. Uz goda pjedestāla vēl kāpa Dominiks Landertingers (+11,9) un Emīls Helge Svendsens (+24,1).

Cits Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks finišēja 94. vietā ar laiku 27:23,3 minūtes. Pēc pirmās šaušanas viņš Rastorgujevam zaudēja sešas sekundes, tomēr tempu viņš nespēja uzturēt. Ar trim kļūdām šautuvēs viņš līderim zaudēja četras minūtes un 4,7 sekundes.

Visbeidzot trešais Latvijas biatlonists Ronalds Pužulis distanci veica 27:47,5 minūtēs (+4:28,9), pieļaujot divas kļūdas šaušanās un ierindojoties 98.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!