Foto: F64

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien ar neveiksmīgu šaušanu ieņēma 35.vietu Itālijā notiekošā Pasaules kausa sestā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, bet dramatisku panākumu svinēja vācietis Simons Šemps.

Rastorgujevs pa vienai kļūdai pieļāva trijās šaušanās, bet trešajā šaušanā kļūdījās pat trīs reizes un nespēja saglabāt vismaz 21.vietu, kurā viņš bija pēc sprinta.

Sacensībās par uzvaru pēdējos kilometros sīvi cīnījās četri sportisti, uzvaru izraujot Šempam, kurš labākais ceturtdien bija arī sprintā. Viņš ar divām kļūdām šaušanās par nieka 0,1 sekundi apsteidza Simonu Ederu, turklāt divu sekunžu robežās bija arī krievs Jevgēņijs Garaņičevs un leģendārais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens.

Šī Šempam bija trešā uzvara pēc kārtas, bet uz goda pjedestāla viņš kāpis jau četrās sacensībās pēc kārtas.

Rastorgujevs finišā uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 7,9 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 572 punktiem joprojām ir francūzis Martēns Furkads, kurš iedzīšanā pakāpās uz piekto vietu, kaut pēc sprinta bija vien 25.pozīcijā. Uz otro vietu ar 549 punktiem pakāpies Šemps, bet trešais ar 534 punktiem ir krievs Antons Šipuļins, kurš iedzīšanā ieņēma 13.vietu.

Tikmēr Rastorgujevs ar 228 punktiem atkritis uz kopvērtējuma 25.pozīciju.

Jau vēstīts, ka posms Itālijā sākās ar desmit kilometru sprinta sacensībām kungiem, kur Rastorgujevs ar neveiksmīgu šaušanu ieņēma 21.vietu. Tikmēr Rolands Pužulis ierindojās 91.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš bija 99.vietā 102 sportistu konkurencē.

Vēlāk sestdien plkst.16.30 uz desmit kilometru iedzīšanas sacensībās startēs arī dāmas.

Piektdien aizvadītajās 7,5 kilometru sprinta sacensībās dāmām triumfēja teicamā sportiskajā formā esošā Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva, aiz sevis atstājot Kaisu Mekereinenu no Somijas un vācieti Lauru Dālmeieru. Neviena no Latvijas biatlonistēm šajā posmā nestartē.

Šis Pasaules kausa posms Itālijā noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadītas stafetes sacensības kungiem un dāmām.

Kā zināms, iepriekšējos divos posmos Rastorgujevs trīs sacensībās finišēja labāko sešniekā, bet citās šīs sezonas sacīkstēs viņš bijis ārpus labāko desmitnieka.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm saņēmis divu gadu diskvalifikāciju un noslēdzis karjeru. Savukārt biatlonam šosezon pievērsies pēdējo gadu Latvijas labākais distanču slēpotājs Arvis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!