Foto: F64

Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā biatlonā sestdien Rūpoldingas trasē Vācijā pēdējā laikā sekmīgu sniegumu rādošais Andrejs Rastorgujevs izcīnīja piekto vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, kas ir viņa karjeras dalīts trešais labākais veikums.

Savā karjerā Rastorgujevs divās Pasaules kausa sacensībās iedzīšanā un individuālajā distancē izcīnījis ceturto vietu, bet pie piektās vietas sprintā viņš tika arī pagājušajā sezonā Norvēģijā.

Pirmajā šaušanā Latvijas pārstāvis pieļāva vienu kļūdu un tobrīd bija uz ceturtā un piektā desmit robežas, tomēr pirms otrās šaušanas viņš jau bija ielauzies starp vadošajiem 20 sportistiem. Otro šaušanu Rastorgujevs veica bez kļūdām un pakāpās uz sesto vietu, bet finišā spraigā neklātienes cīņā ar krievu Antonu Šipuļinu ieņēma piekto vietu.

Uzvaru sacensībās svinēja Juhanness Tingness Bē no Norvēģijas, kurš šāva bez kļūdām un par 24,5 sekundēm apsteidza arī nekļūdīgi šāvušo Simonu Šempu no Vācijas. Trešais ar vienu nesašautu mērķi bija Arnds Peifers no Vācijas, kurš uzvarētājam piekāpās par 57,9 sekundēm.

Rastorgujevs no Bē finišā atpalika par minūti un 5,9 sekundēm.

Sacensībās bija plānots piedalīties arī Daumantam Lūsam un Rolandam Pužulim, tomēr viņi slimības dēļ uz starta neizgāja.

Kā zināms, iepriekšējā posmā pirms nedēļas Oberhofā Rastorgujevs izcīnīja sesto vietu gan sprintā, gan sacensībās ar masu startu, sasniedzot līdz tam augstākos rezultātus šosezon.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā ar 496 punktiem atrodas francūzis Martēns Furkads, kuram ar 433 punktiem seko Šipuļins, bet trešais ar 372 punktiem ir Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas.

Tikmēr Rastorgujevs pēc neveiksmīga sezonas ievada tagad ar 198 punktiem pacēlies uz 21.pozīciju.

Sprinta vērtējumā Rastorgujevs ar 123 punktiem pašlaik atrodas devītajā vietā.

Kā ziņots, šī posma ievadā trešdien 4x6 kilometru stafetes sacensībās sievietēm uzvarēja Čehija, esot labākā otrajā posmā pēc kārtas, bet ceturtdien 4x7,5 kilometru stafetē vīriem ātrākā bija Norvēģija. Savukārt Latvijas vīru biatlonisti stafetē ierindojās 23.pozīcijā.

Tikmēr piektdien 7,5 kilometru sprintā dāmām uzvaru izcīnīja Norvēģijas biatloniste Fannija Velle-Stranna Hūrna, gūstot pirmo individuālo panākumu karjerā.

Latvija šajā Pasaules kausa posmā sieviešu biatlonā nebija pārstāvēta, jo Baiba Bendika iedzīvojusies veselības likstās, kamēr Žanna Juškāne tam nebija kvalificējusies.

Posma noslēgumā svētdien sportisti dosies masu starta distancē.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm saņēmis divu gadu diskvalifikāciju un noslēdzis karjeru. Savukārt biatlonam šosezon pievērsies pēdējo gadu Latvijas labākais distanču slēpotājs Arvis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!