Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 45.vietu Krievijas pilsētā Hantimansijskā notiekošā Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā, posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Pēc 48.vietas piektdien notikušajā sprintā un 45.pozīcijas iedzīšanā Rastorgujevs nav spējis kvalificēties svētdien paredzētajām masu starta sacīkstēm, līdz ar to noslēdzot savus šīs sezonas startus.

Pirmajās divās šaušanās guļus Latvijas pārstāvis pieļāva pa divām kļūdām, bet desmit šāvienos stāvus kļūdījās tikai reizi.

Finišā Rastorgujevs par četrām minūtēm un vienu sekundi atpalika no uzvaru izcīnījušā pieredzējušā austrieša Kristofa Zumana, kurš šāva bez kļūdām.

Otrajā vietā ar 20 sašautiem mērķiem 35,7 sekundes aiz Zumana finišēja francūzis Simons Furkads, bet trešais, atpaliekot vēl par 13 sekundēm, ar piecām kļūdām šaušanā bija viņa brālis - šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Martēns Furkads.

Jau ziņots, ka piektdienas sprintā no pārējiem Latvijas sportistiem Artūrs Koļesņikovs un Edgars Piksons ierindojās attiecīgi 86. un 91.vietā, nekvalificējoties iedzīšanai.

Rastorgujevs ar īpaši labiem sasniegumiem izcēlās pagājušajā posmā, kas notika Soču olimpiskajā trasē - 20 kilometros viņš sasniedza karjeras rekordu un izcīnīja ceturto vietu, bet sprintā ierindojās augstajā 16.vietā. Savukārt posmu pirms tam, kas notika Norvēģijā, Rastorgujevam desmitā vieta sprintā, iedzīšanas sacensībās izcīnīta 13.vieta, bet debijas sacensībās masu startā Latvijas pārstāvim 28.pozīcija.

Kā ziņots, ceturtdien sprintā sievietēm vienīgā Latvijas pārstāve Žanna Juškāne ierindojās priekšpēdējā, 81.vietā.

Svētdien posms un sezona noslēgsies ar masu startu sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!