Foto: Publicitātes attēli

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa izcīņas posma 10 kilometru sprinta sacensībās Francijas pilsētā Ansī ar divām kļūdām šaušanās izcīnīja 24. pozīciju.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā pieļāva kļūdu ceturtajā mērķī, un trasē atgriezās 34. vietā. Ceturtajā mērķī viņš kļūdījās arī otrajā šaušanā, un tas tobrīd deva 31. vietu. Pēdējā aplī Latvijas izlases līdera ātrums bija pietiekami labs, lai pakāptos uz 24. vietu. Rastorgujevs uzvarētājam Johanasam Tinjesam Bē zaudēja 1:33,6 minūtes.

Otrais labākais no Latvijas sportistiem bija Oskars Muižnieks, kurš ar vienu kļūdu izcīnīja 50. vietu (+2:14,8), tādējādi kvalificējoties iedzīšanai. Savukārt Daumants Lūsa sacensības noslēdza 70. vietā (+2:44,3). Lūsa pēc pirmās šaušanas bija 41. vietā, bet kļūda otrajā šaušanā un ne pārāk lielais ātrums neļāva viņam iekļūt TOP 60.

Sacensību noslēgumā norvēģis Johannes Tinjess Bē ar rezultātu 22:16,9 minūtes izcīnīja pirmo vietu, bet Martēns Furkāds no viņa atpalika 21,1 sekundi un ieņēma otro vietu. Antonins Gigonā no Francijas izcīnīja negaidītu trešo vietu (+34,7).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!