Foto: LETA

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šobrīd ir izveseļojies pēc pleca operācijas un jau trenējas ar pilnu jaudu, piektdien pastāstīja sportista treneris Intars Berkulis.

Rastorgujevam pleca operācija tika veikta maija beigās, kas pēc tam paredzēja aptuveni sešu nedēļu atveseļošanās periodu. Viss ir ritējis savu gaitu, un biatlonists kopš jūlija beigām jau ir atsācis aktīvus treniņus.

"Andrejs šobrīd jau trenējas ar pilnu slodzi. Protams, pagāja laiks, kamēr viņš rokai dabūja pilnu amplitūdu, tāpēc daudz tika strādāts ar fizioterapeitiem," sacīja Berkulis. "Bažu, ka operācija kaut kā varētu ietekmēt sezonas sākumu, nav. Jā, varbūt sezonas sākums nebūs tik raits, jo tomēr ir izlaists mēnesis, taču nekur nesteigsimies."

Sportista treneris piebilda, ka operācija tika veikta uzreiz pēc tam, kad plecā tika atklāta problēma, lai par to nevajadzētu satraukties vēlāk un lai nebūtu apdraudēta dalība 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Pavasarī aizsaulē pēc ilgstošas cīņas devās savulaik atzīstamus panākumus guvušais vācu biatlonists Klauss Zīberts, pie kura savas šaušanas prasmes trenēja arī Rastorgujevs. Tiesa, šobrīd jauns treneris tieši šajā biatlona aspektā netiekot meklēts.

"Andrejs šaušanā nav nekāds pionieris. Pamats viņam jau ir, bet šobrīd tiek strādāts ar informāciju, kas iegūta no Zīberta. Darām iesākto darbu," izteicās Berkulis.

Jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā novembra beigās sāksies ar sacensībām Zviedrijas pilsētā Estešundā, bet kopumā notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Pagājušo sezonu Rastorgujevs noslēdza 20.vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet vēl gadu iepriekš viņš guva 16.vietu. Latvijas biatlonists augstvērtīgākos rezultātus pagājušajā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas etapos - Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!