Foto: LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien netrāpīja pēdējos divus šāvienus Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta sprinta sacensībās, samierinoties ar 20.vietu.

Rastorgujevs distanci aizvadīja ar lielisku slēpošanas tempu. Pēdējā kontrolatzīmē pirms pirmās šaušanas viņš bija ceturtajā vietā, bet ugunslīnijā guļus aizvēra visus piecus mērķus, kas viņam tobrīd deva otro vietu. Turpinājumā līdz otrajai ugunslīnijai Rastorgujevs pārņēma līderpozīciju un arī stāvus šaušanā pirmos trīs mērķus aizvēra. Tomēr pirms pēdējiem diviem šāvieniem Latvijas sportists ieturēja nelielas pauzes un tieši tas atnesa neveiksmi - abas reizes lodes aizlidoja virs mērķiem.

Distances beigas Rastorgujevs veica nedaudz lēnāk par līderiem un finišā bija otrais starp sportistiem, kas šaušanā kļūdījās vairāk par reizi.

Sacensībās uzvaru svinēja nekļūdīgi šāvušais iepriekšējo četru sezonu Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads no Francijas, kurš par 26,9 sekundēm apsteidza leģendāro mājinieku Ūli Eināru Bjērndālenu, bet vēl par 0,7 sekundēm lēnāks bija ukrainis Serhijs Semjonovs.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja minūti un 19,6 sekundes.

Furkads savā karjerā guva astoto uzvaru pasaules čempionātos un kopā tika pie 17.godalgas, bet 42 gadus vecais Bjērndālens tikai jau pie 41.medaļas. Šis viņam ir 22.pasaules čempionāts karjerā.

Savukārt Rastorgujevs sasniedza savu labāko rezultātu karjerā pasaules čempionātos - iepriekšējos četrās meistarsacīkstēs viņš tikai reizi bija spējis finišēt labāko četrdesmitniekā, kad pērn izcīnīja 25.vietu iedzīšanā.

No pārējiem Latvijas sportistiem sestdien 93.vietu ar četrām kļūdām ieņēma Roberts Slotiņš, kurš uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 54,7 sekundes, savukārt 100.pozīciju starp 102 finišējušajiem sportistiem ar piecām kļūdām ieņēma Aleksandrs Patrijuks, atpaliekot par sešām minūtēm un 25,7 sekundēm. Līdz ar to viņi nespēja kvalificēties svētdien gaidāmajai iedzīšanai.

Turpinājumā sestdien plkst.15.30 pēc Latvijas laika sāksies sacensības 7,5 kilometru sprintā dāmām. Latviju tajās pārstāvēs Baiba Bendika, kura trasē dosies ar trešo numuru, kā arī Žanna Juškāne, kurai ticis 40.numurs.

Kā zināms, čempionātu Latvijas biatlonisti sāka ar pēdējo, 25.vietu jauktajā stafetē, kur dāmas veica divus posmus pa sešiem kilometriem, savukārt kungi sacentās 7,5 kilometru distancē.

Latvijas komandā startēja Baiba Bendika, Žanna Juškāne, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks, distancē nopelnot divus soda apļus un izmantojot 11 rezerves patronas.

Jau ziņots, ka Juškānei šis bija pirmais starts sezonā, jo sportiste iepriekšējās divas sezonas cīnījās ar veselības problēmām, turklāt pirms šīs sezonas viņai arī bija nesaskaņas ar federāciju.

Pasaules čempionāta turpinājumā svētdien norisināsies sacensības iedzīšanā. Savukārt nākamnedēļ planētas labākie biatlonisti sacentīsies klasikas, stafetes un masu starta sacensībās.

Planētas meistarsacīkstes Oslo apkārtnē Holmenkollenē ilgs līdz 13.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!