Foto: DELFI

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Norvēģijā notiekošā Pasaules kausa sezonas astotā posma sprinta sacensībās sestdien pieļāva trīs kļūdas un palika ārpus labāko četrdesmitnieka, nesaņemot Pasaules kausa ieskaites punktus.

Distanci Rastorgujevs iesāka ātri un pēc pirmās kontrolatzīmes atradās astotajā vietā. Tomēr pirmajā ugunslīnijā viņš aizvēra vien divus no pieciem mērķiem. Kaut vēl kādu laiku Latvijas sportista slēpošanas ātrums bija augstā līmenī un arī otrajā šaušanā viņš trāpīja visas piecas reizes, pēdējos kilometros viņa rezultāts ievērojami kritās, finišējot 47.pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja Arnds Peifers no Vācijas, gūstot savu pirmo panākumu vairāk nekā trīs gadu laikā un finišā par 3,3 sekundēm apsteidzot iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvēju Martēnu Furkadu. Savukārt trešais bija krievs Antons Šipuļins, kurš zaudēja 15,4 sekundes.

Zīmīgi, ka pirmo septiņu vietu ieguvēji sašāva visus desmit mērķus.

Tikmēr Rastorgujevs finišā uzvarētājam zaudēja minūti un 55,9 sekundes.

No pārējiem Latvijas sportistiem Roberts Slotiņš ar vienu kļūdu uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 30,1 sekundi, ierindojoties 86.vietā, bet Rolands Pužulis pieļāva trīs kļūdas, no Peifera atpalika četras minūtes un 17,9 sekundes, ierindojoties 94.vietā starp 97 sportistiem.

Pasaules kausa kopvērtējuma vīriem līderpozīcijā ar 777 punktiem nostiprinājies Furkads, kuram ar 699 punktiem seko šoreiz 13.vietu ieņēmušais vācietis Simons Šemps, bet trešais ar 684 punktiem ir Šipuļins.

Tikmēr Rastorgujevs ar 247 punktiem atkritis uz 28.pozīciju.

Kā zināms, pirms tam sestdien risinājās arī 7,5 kilometru sprints dāmām, kurā Baiba Bendika 88.vietu, bet pie kārtējās uzvaras tika baltkrieviete Darja Domračeva, pārņemot līderpozīciju kopvērtējumā.

Bendika šoreiz neizcēlās ar pārāk ātru slēpojumu, turklāt katrā no šaušanām pieļāva pa vienai kļūdai un finišā no Domračevas atpalika par četrām minūtēm un 1,1 sekundi. Latviete spēja apsteigt vien četras konkurentes.

Domračeva sašāva visus desmit mērķus un finišā par 14,3 sekundēm apsteidza vācieti Lauru Dālmeierei, kura arī bija nekļūdīga.

Savukārt trešo vietu ieņēma francūziete Marī Dorēna, kura ar vienu kļūdu atpalika 29,9 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējuma tagad Domračevas kontā ir 837 punkti un viņai nu desmit punktus zaudē Kaisa Mekereinena no Somijas, kura šoreiz ierindojās vien 24.vietā. Tikmēr trešā ar 620 punktiem ir šoreiz 21.vietu ieņēmusī čehiete Veronika Vītkova.

Kā ziņots, šī posma ievadā ceturtdien Rastorgujevs 20 kilometru individuālajās sacensībās vienīgo kļūdu pieļāva pēdējā šāvienā, ierindojoties 22.vietā, savukārt uzvaru guva Furkads.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem Pužulis ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 87.vietā, uzvarētājam zaudējot desmit minūtes un 46,1 sekundi, bet Toms Praulītis ugunslīnijās pieļāva četras kļūdas un palika pēdējā, 94.vietā, zaudējot vairāk nekā 15 minūtes.

Savukārt dāmu sacensībās 15 kilometru distancē Bendika ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 79.vietā, kas ir augstākais rezultāts viņas karjerā Pasaules kausa sacīkstēs. Par uzvarētāju kļuva Mekereinena, kura visnotaļ apgrūtinošas redzamības apstākļos šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu.

Posms svētdien noslēgsies ar stafetes sacensībām.

Sezonas turpinājumā marta ievadā sāksies pasaules čempionāts, bet pēc tā vēl Krievijā risināsies Pasaules kausa devītais posms.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm saņēmis divu gadu diskvalifikāciju un noslēdzis karjeru. Savukārt biatlonam šosezon pievērsies pēdējo gadu Latvijas labākais distanču slēpotājs Arvis Liepiņš.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!