Foto: F64
Pēc komandai veiksmīga starta sezonas pirmajās sacensībās seši Latvijas biatlonisti no Norvēģijas dodas uz Zviedriju, kur vēlāk šonedēļ sāks cīņas Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajā posmā, pirmdien pastāstīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

Izlasē startam PK posmā Estersundā ir iekļauti Ilmārs Bricis, Edgars Piksons un Andrejs Rastorgujevs, savukārt sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Madara Līduma, Gerda Krūmiņa un Žanna Juškāne.

Pagājušās nedēļas nogalē Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) kausa posmā biatlonistu sasniegtie rezultāti LBF vadību iepriecināja, jo nopietnā konkurencē ne vien Bricis uzvarēja otrajās sprinta sacensībās, bet arī Rastorgujevs un Līduma spēja izcīnīt vietas labāko desmitniekā. Tuvu desmitniekam bija arī Piksons ar gūtu 11.vietu.

Startējot IBU kausa posmā Beitostolenā, Juškāne izpildīja kvalifikācijas normatīvu, kas viņai ļauj piedalīties PK sacensībās. Pirmajā sacensību dienā Juškāne sprintā bija 61., bet otrajā startā viņa guva 55.vietu. Kvalifikāciju dalībai PK sacensībās izpildīja arī Rolands Pužulis un Toms Praulītis, taču Pužulis kopā ar Jāni Bērziņu no Norvēģijas atgriezīsies Rīgā, un nākamās sacensības abiem, visticamāk, būs IBU kausa nākamais posms, kas 11.decembrī sāksies Martellā, Itālijā. Uz Martellu un Obertilliahu pošas arī Toms Praulītis.

Ja izlases treneri uzskatīs par nepieciešamu, Bērziņš un Pužulis PK sacensībās startējošajā izlasē varētu iekļauties arī agrāk. Jermolajeva pastāstīja, ka Bērziņš Beitostolenā sevi parādīja kā stabilu biatlonistu, uz kuru vajadzības gadījumā sezonas turpinājumā varēs paļauties stafetēs.

Anete Brice IBU kausa posmā neizpildīja kvalifikāciju dalībai PK sacensībās un turpinās startēt IBU kausa sacensībās. Brices gatavošanās plānus pārrauga viņas tēvs Ilmārs Bricis.

Atbilstoši pagājušajā sezonā gūtajai vietai Nāciju kausa ieskaitē Latvijai PK posmos būs pa trim starta vietām gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, bet pieteikumā atļauts iekļaut pa pieciem dalībniekiem.

Estersundā, sākot no trešdienas, sievietes un vīrieši sacentīsies individuālajā distancē, sprintā un iedzīšanā. Individuālajā distancē trešdien startēs sievietes, ceturtdien - vīrieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!