Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas biatloniste Oļena Pidrušna sestdien Čehijā negaidīti kļuva par pasaules čempioni 7,5 kilometru sprinta distancē, kamēr labākā no Latvijas pārstāvēm bija Žanna Juškāne, kurai 90.vieta.

Juškāne divās šaušanās pieļāva piecas kļūdas, finišā Pidrušnai zaudējot trīs minūtes un 46,8 sekundes. Uzreiz aiz Juškānes ar vienu soda apli 91.vietā sekoja Baiba Bendika, bet Inga Paškovska ar diviem nesašautiem mērķiem ierindojās 107.pozīcijā 113 sportistu konkurencē.

Latvijas pārstāves tādējādi pārliecinoši nekvalificējās svētdienas iedzīšanas sacensībām.

Savukārt 26 gadus vecā Pidrušna, kura šaušanā darbojās bez kļūdām, sasniedza savu karjeras augstvērtīgāko rezultātu, finišā par 6,4 sekundēm apsteidzot titulēto Tūru Bergeri no Norvēģijas, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu. Trešā ar vienu nesašautu mērķi 22,8 sekundes aiz ukrainietes finišēja viņas tautiete Vita Semerenko.

Bergere, kura šajā čempionātā iepriekš izcīnīja zeltu jauktās stafetes sacensībās, karjeras laikā tagad izcīnījusi 14 pasaules čempionātu medaļas, no kurām piecas ir zelta.

Pasaules čempionātā tiek izcīnīti arī Pasaules kausa ieskaites punkti. Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 715 punktu nostiprinājās Bergere, kurai ar 522 punktiem seko baltkrieviete Darja Domračova. Savukārt uz trešo vietu ar 509 punktiem pakāpās vāciete Miriama Gesnere.

Kā ziņots, pasaules čempionāts sākās ceturtdien ar jauktās stafetes sacensībām, kurās uzvarēja Norvēģija, bet Latvijas izlase ierindojās 24.pozīcijā. Savukārt sestdien desmit kilometru sprintā triumfēja norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, kamēr labākais no latviešiem bija 40.vietā finišējušais Edgars Piksons.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 17.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!