Foto: AP/Scanpix

Mājinieks Ēriks Lesers sestdien izcīnīja uzvaru Vācijas pilsētā Rūpoldingā notiekošā Pasaules kausa izcīņas biatlonā piektā posma sacensībās 15 kilometru distancē vīriem ar masu startu.

Pirmajās trijās šaušanās Lesers turējās līderu grupā, bet ceturtajā šaušanā viņš bija vienīgais no līderiem, kurš nekļūdījās un aizslēpoja līderpozīcijā. Lesers bija vienīgais sportists, kurš sašāva visus 20 mērķus un finišā par 9,8 sekundēm apsteidza vienu kļūdu pieļāvušo Pasaules kausa kopvērtējuma līderi francūzi Martēnu Furkadu.

Savukārt trešo vietu guva krievs Jevgēņijs Garaņičevs, kurš tāpat kā Furkads vienīgo kļūdu pieļāva ceturtajā šaušanā.

Zīmīgi, ka Lesers masu startam kvalificējās kā pēdējais. Viņš izcīnīja tikai otro uzvaru savā karjerā, tomēr šī nav tik nozīmīga kā pirmā, kad viņš pērn kļuva par pasaules čempionu iedzīšanas distancē.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti pārliecinošs līderis ar 655 punktiem ir Furkads, kuram ar attiecīgi 468 un 465 punktiem seko norvēģi Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svensens. Viņi sestdien ieņēma attiecīgi 11. un 10.vietu.

Savukārt Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs ar 143 punktiem atrodams 33.pozīcijā.

Kā ziņots, pirms tam sestdien kopvērtējuma līdere Gabriela Soukalova izcīnīja uzvaru 12,5 kilometru distancē dāmām ar masu startu. Ceturto šaušanu kā līdere sasniedza Marī Dorēna-Abēra no Francijas, tomēr viņa piecos šāvienos pieļāva četras kļūdas, izstājoties no cīņas par uzvaru.

No augšgala sportistēm ceturtajā ugunslīnijā nekļūdījās vienīgi Soukalova un viņa arī aizslēpoja līdz uzvarai, finišā tuvāko konkurenti Francisku Hildebrandu no Vācijas apsteidzot par 13,9 sekundēm. Neskatoties uz snigšanu, Soukalova aizvēra visus 20 mērķus, bet Hildebranda četrās šaušanās pieļāva tikai vienu kļūdu.

Tikmēr trešo vietu sacensībās guva vēl viena vāciete Laura Dālmeiere, kura ar divām kļūdām no uzvarētājas atpalika par 24,4 sekundēm. Kā zināms, pirms nedēļas turpat Rūpoldingā notikušajā Pasaules kausa ceturtajā etapā Dālmeiere svinēja divas uzvaras.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 611 punktiem nostiprinājusies Soukalova, kurai ar 538 punktiem seko Dorēna-Abēra, kura sestdien noslēgumā finišēja devītā. Savukārt trešā ar 520 punktiem ir Hildebranda.

Posma noslēgumā svētdien tiks aizvadīta 4x6 kilometru stafete dāmām. Latvijas sportistu līdzdalība šajā etapā vairs nav plānota.

Jau vēstīts, trešdien posma ievadā Andrejs Rastorgujevs šaušanā pieļāva piecas kļūdas, kas viņam liedza pacīnīties par augstu vietu 20 kilometru distances individuālajās sacensībās, noslēgumā ierindojoties 49.pozīcijā. Savukārt uzvaru svinēja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis francūzis Martēns Furkads.

Ceturtdien 15 kilometros dāmām 45.vietu guva Baiba Bendika, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras labāko rekordu, bet par uzvarētāju tika kronēta itāliete Doroteja Vīrere.

Savukārt piektdien 4x7,5 kilometru stafetē uzvarēja Norvēģija. Pirmo etapu kā līderis noslēdza Rastorgujevs, tomēr noslēgumā Latvijas komanda ierindojās 22.pozīcijā.

Kā ziņots, Rūpoldingā Pasaules kausa posms norisinās jau otro nedēļu pēc kārtas, jo iepriekšējā nedēļā tur notika sacensības, ko sākotnē bija iecerēts aizvadīt Vācijas pilsētā Oberhofā, kur gan nebija piemērotu laikapstākļu.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais bija līdz Jaunajam gadam, otrais janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!