Foto: AFP/Scanpix
Vācijas komanda sestdien izcīnīja uzvaru Somijas pilsētā Kontiolahti notiekošā pasaules čempionāta biatlonā 4x7,5 kilometru stafetē vīriešiem, bet Latvijas komanda, kas trasē devās bez valsts vadošā sportista Andreja Rastorgujeva, palika priekšpēdējā 27 vienību konkurencē.

Stafeti Latvijas komandai iesāka Rolands Pužulis, kurš pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs, turklāt arī pēc tās turējās līderu tempā un pie 4,3 kilometru atzīmes pirmajai vietai zaudēja vien 19,4 sekundes. Tomēr augstais temps nospēlēja par sliktu un nākamajā šaušanā Pužulis ne tikai izmantoja visas trīs rezerves patronas, bet arī veica soda apli. Zīmīgi, ka periodu no otrās šaušanas līdz stafetes maiņas punktam Pužulis uzreiz veica par minūti lēnāk nekā līderi un Toms Praulītis trasē devās 26.vietā, atpaliekot divas minūtes un 25 sekundes.

Arī Praulītim īpaši neveiksmīga bija otrā šaušana, kurā viņš pamanījās pat veikt trīs soda apļus. Pēc tās viņš atkrita uz pēdējo vietu, tomēr Latvija slēpoja ātrāk par Serbiju un Roberts Slotiņš jau to apsteidza. Pēdējo posmu Latvijai veica Aleksandrs Patrijuks un tā arī priekšpēdējā, 26.vietā komanda noslēdza sacensības, šaušanās izmantojot 13 rezerves patronas un veicot četrus soda apļus.

Vadošās komandas šāva samērā sekmīgi, uzvaru gūstot Vācijai, kuras sastāvā slēpoja Ēriks Lesers, Daniels Bēms, Arnds Peifers un Simons Šemps, astoņās šaušanās izmantoja vien trīs rezerves patronas.

Uzvarētājiem 19 sekundes zaudēja Norvēģija, kuras sportisti izmantoja sešas rezerves patronas, bet trešā ar četrām rezerves patronām palika Francija.

Zīmīgi, ka piektdien Vācija uzvarēja arī stafetē dāmām.

Kā zināms, Rastorgujevs šajā čempionātā palika bez augstiem rezultātiem un nekvalificējās svētdien gaidāmajām sacensībām ar masu startu.

Pasaules kausa kopvērtējuma stafetes ieskaitē līderpozīcijā ar 311 punktiem joprojām ir šoreiz ceturto vietu ieguvusī Krievija, kurai ar 308 punktiem seko Norvēģija, bet trešajā vietā ar 305 punktiem ir Vācija. Ceturtajā vietā ierindojas Francija, bet pirmo sešinieku noslēdz Austrija un Ukraina.

Tikmēr Latvija ar 96 punktiem ierindojas 25.vietā 27 izlašu konkurencē.

Pasaules čempionāta noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadītas distances ar masu startu.

Pēc pasaules čempionāta gaidāms arī Pasaules kausa noslēdzošais etaps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!