Foto: EPA/LETA
Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā biatlonā, kas risinājās Itālijas pilsētā Antholcā, svētdien 4x7,5 kilometru stafetē vīriešiem uzvarēja Vācijas kvartets.

Vācijas biatlonisti - Kristofs Stefans, Daniels Bēms, Ārnds Peifers un Mihaels Greiss - astoņās šaušanās izmantoja septiņas rezerves patronas, finišu sasniedzot pēc stundas, desmit minūtēm un 17,2 sekundēm.

18,6 sekundes uzvarētājiem zaudēja deviņas rezerves patronas izmantojošie Itālijas sportisti, bet vēl pēc nepilnām desmit sekundēm finišēja Norvēģijas kvartets, kas šaušanās kļūdījās astoņas reizes.

Latvijas sportisti šoreiz uz starta nedevās.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar desmit kilometru sprinta distanci vīriešiem, kurā uzvarēja Antons Šipuļins no Krievijas, bet Andrejs Rastorgujevs izcīnīja 20.vietu. Šis ir Rastorgujeva līdzšinējās karjeras augstākais sasniegums Pasaules kausa posmos. No pārējiem Latvijas sportistiem Ilmārs Bricis ieņēma 47.vietu, bet jaunais Toms Praulītis palika pēdējā, 95.vietā.

Savukārt 7,5 kilometru sprinta distancē sievietēm piektdien uzvarēja norvēģiete Tūra Bergere, bet Latvijas izlases līdere Madara Līduma ierindojās 39.vietā. No pārējām Latvijas sportistēm Žanna Juškāne finišēja 81.vietā, bet Gerda Krūmiņa palika 90.pozīcijā.

Sestdien sieviešu stafetes sacensībās uzvarēja Krievijas biatlonistes. Savukārt vīriešu sacensībās ar masu startu sestdien uzvarēja francūzis Martēns Fursāds.

Tikmēr svētdien 12,5 kilometru distancē ar masu startu sievietēm atkal labākā bija Bergere, kura tika pie uzvaras ceturtajās individuālajās sacensībās pēc kārtas.

Nākamie divi Pasaules kausa posmi risināsies ASV un tiks aizvadīti bez Latvijas sportistu līdzdalības.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!