Foto: DELFI
Šīs sezonas pirmajās sacensībās jauktajā stafetē 2x6+2x7,5 kilometru distancē, kas risinājās Pasaules kausa izcīņas trešā posma biatlonā ietvaros, svētdien dramatisku uzvaru izcīn'ja Zviedrijas komanda.

Zviedrijas izlases sastāvā pirmajos divos posmos startēja divas no pasaulē vadošajām sportistēm Helēna Ēkholma (bijusī Junsone) un Anna Karina Zideka, kuras Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik ir pirmajā trijniekā, tomēr pēc šiem posmiem Zviedrija ieņēma tikai ceturto vietu.

Otrajā distances daļā Zviedriju pārstāvēja Frēdriks Lindstrems un Karls Jūhans Bergmans, kuri palīdzēja savai komandai pacelties uz pirmo vietu. Astoņās šaušanās zviedri izmantoja desmit rezerves patronas un finišā par 0,3 sekundēm apsteidza Ukrainas komandu, bet vēl pēc sekundes finišēja Francija.

Pēc pēdējās šaušanas līderpozīcijā atradās Francijas komanda, kurai sekoja Ukraina, bet Bergmans atpalika par 15 sekundēm, tomēr, pateicoties lieliskam slēpojumam, viņš izrāva uzvaru.

Latvijas komanda šajās sacensībās nepiedalījās.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar individuālajām sacensībām. 20 kilometru distancē vīriešiem Ilmārs Bricis ierindojās 80.vietā, bet Jānis Bērziņš ieņēma 93.pozīciju. Savukārt 15 kilometru sacensībās sievietēm Madara Līduma ierindojās 47.vietā, Gerda Krūmiņa ieņēma 65.vietu, bet Žanna Juškāne finišēja 92.pozīcijā.

Savukārt sestdien notikušajās sprinta sacensībās desmit kilometru distancē vīriešiem Bricis ierindojās 70.vietā, Bērziņš ieņēma 85.vietu, bet Rolands Pužulis finišēja 98.pozīcijā.

Tikmēr sieviešu 7,5 kilometru sprinta distancē Līduma ieņēma 26.vietu, tiekot pie sava labākā sasnieguma šosezon, Krūmiņa ierindojās 50.vietā, bet Juškāne palika 72.pozīcijā.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!